back to top

Održana 32. sjednica Općinskog vijeća Čitluk

Danas je u konferencijskoj dvorani Hotela Brotnjo održana 32. sjednica Općinskog vijeća Čitluk. Sjednica pod predsjedanjem Predraga Smoljana, predsjednika OV Čitluk, započela je usvajanjem dnevnog reda, nakon čega su vijećnice i vijećnici usvojili zapisnik s prethodne sjednice i postavili vijećnička pitanja.

Na dnevnom redu današnje sjednice bilo je izvješće o radu Žalbenog vijeća Općinskog vijeća Općine Čitluk, a o radu drugostupanjskog tijela nadležnog za odlučivanje o izjavljenim žalbama podnesenim protiv prvostupanjskih rješenja i njegovoj efikasnosti u 2022. godini, nazočne je izvijestila Veronika Volarić, predsjednica Žalbenog vijeća. U izvješću o radu Volarić je naglasila kako su svi predmeti u postupanju Žalbenog vijeća Općinskog vijeća Općine Čitluk u protekloj godini riješeni u korist Općine Čitluk, što je bio slučaj i u prethodnim izvješćima. Izvješće o radu Žalbenog vijeća Općinskog vijeća Općine Čitluk usvojeno je jednoglasno.

Dr. Ozana Medić, ravnateljica Doma zdravlja Čitluk, na 32. sjednici OV Čitluk informirala je vijećnice i vijećnike o radu Doma zdravlja Čitluk u 2022. godini. Ravnateljica Medić prezentirala je osnovne podatka o radu u 2022. godini javno zdravstvene ustanove koja pruža primarnu zdravstvenu zaštitu i određene oblike specijalističko konzultativne zaštite, osvrnuvši se na resurse Doma zdravlja Čitluk i pružene usluge, a uz informacije o radu dr. Medić je također odgovorila na pitanja vijećnika.

Na današnjoj sjednici OV Čitluk Marin Radišić, načelnik Općine Čitluk, prezentirao je Nacrt plana proračuna Općine Čitluk za 2024. godinu. U svom izlaganju načelnik Radišić naglasio je kako su nacrtom plana proračuna Općine Čitluk prihodi, primici i kreditna zaduženja predviđeni u iznosu od 15.200.000,00 KM, dok su rashodi i izdaci predviđeni u iznosu 15.200.000,00 KM, s proračunskom pričuvom 10.000,00 KM. Tijekom obrazlaganja načelnik Radišić kazao je kako je proračun brižno planiran te da je značajno povećan u odnosu na prošlogodišnji.

Predstavljani nacrt plana proračuna vijećnice i vijećnici su, nakon provedene rasprave, podržali jednoglasno, a sada slijedi priprema plana proračuna, kako bi isti moga biti na dnevnom redu sljedeće sjednice Općinskog vijeća Čitluk.

Općinsko vijeće Čitluk, nakon što je Upravno vijeće Centra za socijalni rad Čitluk provelo zakonom propisanu proceduru provedbe javnog natječaja za izbor ravnatelja ove ustanove i o tome izvijestilo OV Čitluk, jednoglasno je dalo traženu prethodnu suglasnost za imenovanje Zvonimira Gojka Martinca za ravnatelja Centra za socijalni rad Čitluk.

Vijećnice i vijećnici OV Čitluk na 32. sjednici jednoglasno su usvojili prijedloge za rješavanje pitanja koje su za ovu sjednicu pripremile Služba za prostorno uređenje, imovinsko-pravne poslove i katastar zemljišta te Služba za gospodarstvo Općine Čitluk.

Pod točkom razno, Predrag Smoljan, predsjednik OV Čitluk, zahvalio je Ivi Bevandi, koji je nedavno preuzeo dužnost ministra prometa i veza HNŽ, na dugogodišnjem odgovornom obavljanju posla tajnika OV Čitluk. Predsjednik OV Čitluk istaknuo je kako je Ivo Bevanda, kao tajnik Općinskog vijeća sudjelovao u pripremanju više od dvije stotine sjednica ovog predstavničkog tijela i da je svoj posao obavljao maksimalno profesionalno.

Uz želje za uspješan rad na novoj funkciji, predsjednik Smoljan uručio je Ivi Bevandi prigodni dar, nakon čega se Bevanda zahvalio sadašnjem i ranijem predsjedniku OV Čitluk te vijećnicima na suradnji, uz napomenu da je nešto manje od dvadeset godina nastojao biti na raspolaganju svim vijećnicima, za što su ga nazočni nagradili pljeskom.

The post Održana 32. sjednica Općinskog vijeća Čitluk appeared first on Općina Čitluk.

citluk.ba

Popularno danas