Održan sastanak Federalnog ministra pravde Jozića s gradonačelnicima i načelnicima u ŽZH

U Grudama je održan sastanak federalnog ministra pravde Mate Jozića i njegovih suradnika, kao i predstavnika Federalne geodetske uprave s načelnicima Gruda, Posušja i Čitluka, te gradonačelnicima Širokog Brijega i Ljubuškog.

Tema sastanka su bile poteškoće s kojima se susreću jedinice lokalne samouprave u raspolaganju s gradskim građevinskim zemljištem.

Nakon donošenje Odluke Visokog predstavnika  o Zakonu o izmjenama i dopunama Zakona o privremenoj zabrani raspolaganja državnom imovinom Bosne i Hercegovine, promijenjena je praksa  pojedinih zemljišnoknjižnih ureda u djelu provođenja odluka nadležnih tijela jedinica lokalne samouprave u raspolaganju s građevinskim zemljištem koje je u isključivoj nadležnosti jedinica lokalne samouprave.

Ostale teme sastanka su bile legislativa koja se odnosi na rad jedinica lokalne samouprave, naročito novi Zakon o građevinskom zemljištu koje je u proceduri usvajanja u Federalnom parlamentu.

Ministar je se zahvalio predstavnicima jedinica lokalne samouprave na pozivu za sastanka i interesu za rad Ministarstva na temama koje su od zajedničkog interes, te posebno naglasio da će se založiti da se što skorije donese Zakon o građevinskom zemljištu F BiH koji je u parlamentarnoj proceduri, a koji bi riješio glavninu ovih problema koji otežavaju svakodnevno funkcioniranje jedinica lokalne samouprave.

održan sastanak federalnog ministra pravde jozića s gradonačelnicima i načelnicima u žzh

Post Održan sastanak Federalnog ministra pravde Jozića s gradonačelnicima i načelnicima u ŽZH je prvi puta viđen na Grude Online.

www.grude-online.info

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Ivo
Ivohttps://mostarski.info
Ivo je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Šta vidjeti u Mostaru