More
  VijestiOdržan okrugli stol o humanističkim naukama u savremenom svijetu

  Održan okrugli stol o humanističkim naukama u savremenom svijetu

  U okviru programa obilježavanja 20 godina postojanja i rada Fakulteta humanističkih nauka Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru, u petak je u mostarskom Centru za kulturu održan okrugli stol “Humanističke nauke u savremenom svijetu”.

  Pozdravne riječi uputili su rektorica Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru Alena Huseinbegović i dekan Fakulteta Edim Šator, nakon čega su uslijedila izlaganja profesora Elbise Ustamujić, Vahidina Preljevića, Almira Bašovića, Perine Meić, Dijane Hadžizukić, Almira Marića i Matije Bošnjaka, saopćeno je iz tog fakulteta.

  Dekan Fakulteta humanističkih nauka – UNMO u svom je obraćanju govorio o osnivanju i radu Fakulteta koji nudi studiranje na jednom od šest odsjeka (Odsjek za bosanski jezik i književnost, Odsjek za engleski jezik i književnost, Odsjek za historiju, Odsjek za njemački jezik i književnost, Odsjek za komunikologiju te Odsjek za turski jezik i književnost).

  Osim o doprinosu Fakulteta u obrazovanju kadrova na sva tri ciklusa studija i značajnoj izdavačkoj djelatnosti, dekan je govorio i o perspektivama razvoja tog fakulteta u budućem periodu.

  Rektorice Huseinbegović čestitala je dekanu Šatoru, kao i svim nastavnicima, saradnicima i nenastavnom osoblju na Fakultetu na njihovom razvojnom putu, nastojanjima i ostvarenim rezultatima u obrazovanju mladog kvalitetnog kadra iz oblasti humanističkih nauka, koji su, kako je kazala, spremni da svoja stečena znanja i vještine prenesu u stvarni život.

  „Sigurna sam da će FHN, zajedno sa ostalim fakultetima i univerzitetskim studijiima Univerziteta ‘Džemal Bijedić’ kontinuirano raditi na rješavanju brojnih izazova koji će se pojavljivati i u budućnosti, te pronaći načine i mogućnosti za nove perspektive razvoja Fakulteta, a samim tim i Univerziteta“, naglasila je rektorica.

  U sklopu spomenutog obilježavanja, 12. maja u Centru za kulturu Mostar bit će predstavljena izdavačka djelatnost Fakulteta humanističkih nauka – UNMO.

  federalna.ba/Fena

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  DRUGI UPRAVO ČITAJU

  spot_img