ODREĐEN PRITVOR ZA KOSTINOG OCA! Postoji velika bojazan od ponavljanja kaznenog djela

Viši sud u Beogradu odredio je do 30 dana pritvora Vladimiru Kecmanoviću (47), ocu Koste Kecmanovića, koji je u osnovnoj školi Vladislav Ribnikar ubio devet i ranio sedam osoba. Vladimir Kecmanović se sumnjiči za kazneno djelo teška djela protiv opće sigurnosti iz članka 288. stavak 2, u vezi članka 278 stavak 1 Kaznenog zakona.

Pritvor je određen zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju na to da bi Kecmanović u kratkom vremenskom periodu mogao ponoviti kazneno djelo, kao i zbog uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje kaznenog postupka.

Vladimir Kecmanović se sumnjiči da je podučavao svog 13-godišnjeg sina Kostu Kecmanovića da rukuje vatrenim oružjem i streljivom, vodeći ga u streljački klub, iako takva aktivnost i obuka ne odgovaraju njegovoj životnoj dobi. Također, sumnja se da Kecmanović nije osigurao uvjete za sigurno čuvanje i smještaj oružja i streljiva, suprotno odredbama Zakona o oružju i streljivu i Pravilnika o prostorno-tehničkim uvjetima za sigurno smještaj oružja i streljiva.

Uslijed takvog postupanja, Kosta Kecmanović je 3. svibnja 2023. godine uspio doći u posjed dva pištolja, za koje njegov otac ima dozvole nadležnog tijela, ali koje su bile nepravilno osigurane u metalnom sefu u ormaru u predsoblju stana. Kosta je oružje i streljivo poneo u školu koju pohađa, gdje je ispalio veliki broj hitaca i ubio devet osoba, ranivši još sedam.

Vladimir Kecmanović je na saslušanju negirao izvršenje kaznenog djela i detaljno iznio obranu. Kosta Kecmanović nije kazneno odgovoran prema važećim propisima, jer nema navršenih 14 godina života. Smješten je radi opservacije u odgovarajuću psihijatrijsku ustanovu za djecu i mladež.

Objava ODREĐEN PRITVOR ZA KOSTINOG OCA! Postoji velika bojazan od ponavljanja kaznenog djela pojavila se prvi puta na Posušje.info.

www.posusje.info

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Ivo
Ivohttps://mostarski.info
Ivo je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.

Popularno danas