VijestiOdnosi s javnošću i sport glavne teme drugog dana...

  Odnosi s javnošću i sport glavne teme drugog dana ‘PR & Media Days Mostariensis’

  Drugog dana Međunarodne znanstveno-stručne konferencije “PR & Media Days Mostariensis” fokus je stavljen na odnose s javnošću i sport u okviru radne teme “Popular culture”.

  Program je započeo Sekcijom PR unutar koje se održao panel pod nazivom “Kultura, meka moć & PR: poveznice i implikacije” na kojem su sudjelovali rektor Sveučilišta u Mostaru (SUM) Zoran Tomić, Božo Skoko s Fakulteta političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, pročelnik Studija odnosa s javnošću na SUM-u i predsjednik Organizacijskog odbora Konferencije Marijan Primorac te Đorđe Obradović sa Sveučilišta u Dubrovniku.

  Rektor Tomić istaknuo je globalnu popularnost struke odnosa s javnošću i glasnogovornika te da su za stvaranje pozitivnog imidža struke zaslužne i medijske reprezentacije putem sadržaja popularne kulture, priopćili su organizatori.

  Također je naglasio važnost interkulturalne komunikacijske kompetencije kao osnove za uspješnu međunarodnu suradnju i poslovanje te tendenciju SUM-a da aktivno podupire kulturne aktivnosti i produkciju kulturnih sadržaja na svim razinama.

  Profesor Skoko predstavio je koncept „meke moći” koja u središte stavlja kulturu koja, kao takva, ostvaruje značajnu ulogu u brendiranju i promociji država te je na primjeru Južne Koreje objasnio kvalitetno provođenje nacionalnog brendiranja kroz sadržaje popularne kulture.

  Koliko su medijski sadržaji poput filmova, serija i glazbe važni u kontekstu kulture kao izvorišta meke moći, objasnio je docent Primorac koji ističe važnost uloge filmske industrije u promociji nacionalnog imidža. Također se dotaknuo i povezanosti „meke moći”, brendiranja države i reprezentacije imidža i stereotipa, koje je predstavio kroz praktične primjere sadržaja popularne kulture.

  Docent Obradović govorio je o odnosu popularne kulture, odnosa s javnošću i masovnih medija te (ne)povezanosti elitne i popularne kulture koje se, zahvaljujući konvergiranim medijima, sve više približavaju i isprepliću.

  Nakon Sekcije PR, uslijedila je sekcija Sport koja je obuhvatila izlaganja profesora Simona Chadwicka s poslovne škole Emlyon o temi “Nogomet kao popularna kultura”, Ivana Tomića koji je predstavio temu “NFT tehnologija u sportu” te docenta Franje Takača sa SUM-a čija je tema glasila “Karakteristike filma kao komunikacijskog kanala nogometnih klubova”.

  Drugi dio ove sekcije bio je posvećen panelu: Nogomet kao popularna kultura – “Zašto svijet ludi za nogometom?”, u kojem su sudjelovali autor i glavni urednik emisije “Bili Kutak” Davor Pavić, Zdravko Reić iz Slobodne Dalmacije, Azra Isić sa Sveučilišta u Mostaru te urednik Sportkluba i B92 Vladimir Novaković.

  Drugi dan Konferencije završio je intervjuom s Josephom Favoritom sa Sveučilišta Columbia, bivšim potpredsjednikom NBA košarkaške ekipe New York Knicks.

  Treći i posljednji dan “PR & Media Days Mostariensisa” bit će posvećen sekciji “Mediji” unutar koje će svoje teme predstaviti pet izlagača koji dolaze Sveučilišta u Torontu, Sveučilišta u Zagrebu, Sveučilišta Plymouth Marjon i Univerziteta u Sarajevu, nakon čega će uslijediti zaključci Međunarodne znanstveno-stručne konferencije s područja odnosa s javnošću, integrirane komunikacije i medija.

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  DRUGI UPRAVO ČITAJU

  spot_img