back to top

Odigran 5. međunarodni šahovski turnir za kadete i juniore „Brotnjo open“

U nedjelju je u prostorijama Sveučilišta Hercegovina održan veliki šahovski turnir za kadete i juniore, 5. međunarodni turnir „Brotnjo open“.

Uz sudjelovanje 123 igrača iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Crne Gore, turnir je organiziran za tri starosne skupine, do 12 god., do 16 god. i do 20 god., u sedam kola od 10 min plus 5 sekundi dodatka po igraču.

Natjecatelje su prvo pozdravili Ivan Pehar, član Uprave ŠK Brotnjo, zatim je glavni sudac turnira Tihomir Marić upoznao igrače sa pravilima, da bi na kraju tajnik Športskog saveza Brotnja Mile Galić otvorio turnir.

U najmlađoj skupini do 12 godina nastupio je 51 igrač. Nagrade su se dijelile u dvije podkategorije do 8 godina, 10 godina i glavna do 12 godina. Prvo mjesto sa 6,5 bodova osvojio je član ŠK Brotnjo, devetogodišnjak Ivan Ćorić, te je nagrađen diplomom i medaljom do 10 godina.

Od članova ŠK Brotnjo u ovoj skupini su nastupili Šimun Enzo Buntić i debitantica Marta Nakić.

Šimunu je medalja za dlaku izmaknula. Naime, on je osvojio 5 bodova kao i Andrija Savić i Lucija Galić, ali zbog dodatnih kriterija zauzeo je 4. mjesto. Andrija je završio na drugom, a Lucija na trećem mjestu do 10 godina.

Osmogodišnjoj Marti Nakić je ovo bio prvi ozbiljniji turnir te je završila nastup u donjem djelu poretka. U njezinoj podkategoriji do 8 godina nagrađeni su Gabriel Kraljević, Vinko Galić i Vasilije Vuković.

Nina Crvelin, Vuk Brborić i Matej Čerkez nagrađeni su u kategoriji do 12 godina.

U skupini do 16 godina nastupilo je 54 natjecatelja. Borna Pehar je bez većih problema osvojio 6,5 bodova i završio kao pobjednik skupine. Mihaela Buntić i Ana Ostojić odigrali su solidan turnir i osvojili po 4,5 boda i završile su nastup u gornjem djelu poretka.

U ovoj skupini nagrađeni su Borna Pehar ,Matej Perak i Čedomir Košutić do 14 godina, te Klara Begić, Sofija Mimić i David Čović do 16 godina.

U skupini do 20 godina, skupini za najstarije natjecatelje, nastupilo je 18 igrača. Prvo mjesto osvojio je Domagoj Begić sa 6,5 bodova, drugo Dragoljub Kovačević, a treće Miljana Golubović. Od igrača ŠK Brotnjo nastupili su Marin Nižić i Filip Pehar koji su osvojili po 3,5 boda.

Na pauzama između kola djeca su uživala u sokovima koje je osigurao redoviti sponzor ŠK Brotnja “Hercegovačka Pivovara”, u suhomesnatim proizvodima Mesne industrije Pavić i voću od D.O.O Andro Međugorje kojim se još jednom iskreno zahvaljujemo, objavljeno je na web stranici Šahovskog kluba Brotnja.

Šahovski klub Brotnjo u organizaciji tradicionalnog turnira podržali su Federalno ministarstvo kulture i sporta, Hercegovačko – neretvanska županija, Sveučilište Hercegovina i Općina Čitluk, a ŠK Brotnjo za mnogobrojne mlade šahiste dan prije turnira organizirao je edukaciju i mogućnost sudjelovanja u simultankama. Edukaciju kadeta i juniora predvodili su Srđan Šale i Ivan Galić, dok je u šahovskim simultankama sudjelovao i Vitomir Arapović, tako da su mladi šahisti imali priliku igrati protiv trojice međunarodnih šahovskih majstora.

The post Odigran 5. međunarodni šahovski turnir za kadete i juniore „Brotnjo open“ appeared first on Općina Čitluk.

citluk.ba

Popularno danas