OC CZ HNK-a: I dalje aktivno šest požara

Na području Konjica i dalje su aktivna četiri, a na području Prozora-Rame dva požara, saopšteno je iz Operativnog centra CZ HNK-a.

Na području sela Obri (Konjic) aktivan je požar, ali gori samo na manjoj površini, koja je minsko sumnjiva. Aktivan je požar na području Bukovih glava, gdje gori bukova i borova šuma. Aktivan je požar na području Vrapča, gdje gori šuma i deponija smeća. Aktivan je već nekoliko dana požar na području sela Spiljani. Opožarena ogromna površina pod borovom šumom.

Iz DVD Prozor-Rama saopšteno je da su na području opštine aktivni požari na području sela Blace prema Crnom vrhu i na području sela Krančići. Nije ugroženo stanovništvo ni objekti.

U protekla 24 sata, pored toga, zabilježena su još 24 požara.

U Grabovici, Sretnicama, na Ruištima, Kozici i Putu za Optine gorila je trava i nisko rastinje, na Balinovcu je gorila porodična kuća, a u Zaliku (Mostar) gorila je tabla sa osiguračima.

U Nerezima, Strugama (2), Gabeli (3), Gabela otoku, Gabela Polju, Dretelju gorila je trava i nisko rastinje, u Tasovčićima su gorile gume, trava i nisko rastinje, u Šurmnancima (Čapljina) je gorila šuma i trava, a spašen je plastenik.

U blzini sela Grabovci, Čelebićima i na lokaciji Spiljanski most (Konjic) gorila je trava i nisko rastinje, u ulici 4. muslimanske brigade i u Koloniji gorio je dimnjak.

(NovaSloboda.ba)

n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;

t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];

s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window,document,'script',

'https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js');

fbq('init', '375462996450076');

fbq('track', 'PageView');


novasloboda.ba
#HNKa #dalje #aktivno #šest #požara

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Adin
Adin
Adin je geek manijak. Donosi vam najnovije it vijesti i savjete. Zna sve o mobitelima, laptopima, tabletima. Koje aplikacije ne trebate, bez kojih ne možete. Voli putovati, dobro jesti i piti, pa često piše o mjestima koje trebate posjetiti.

Popularno danas