More
  VijestiObnova i gradnja zdravstvenih ustanova u HNK

  Obnova i gradnja zdravstvenih ustanova u HNK

  Ministar finansija Hercegovačko-neretvanskog kantona, Adnan Faladžić, 2017. godine je boravio u Kraljevini Saudijske Arabije, gdje je u ime državne delegacije i Vlade HNK sa saradnicima prisustvovao parafiranju Sporazuma o dodjeli kreditnih sredstava za modernizaciju zdravstvenih ustanova u Hercegovačko-neretvanskom kantonu.

  Iznos kredita po tadašnjoj Odluci Skupštine HNK iznosi 32 miliona KM i, kao što je više puta do sada isticano u medijima, planirana je sljedeća raspodjela:

  – Bolnici „Dr. Safet Mujić“ – 9,7 miliona KM

  – Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar – 19,4 miliona KM

  – Općoj bolnici Konjic – 3,2 milionan KM

  Danas je u radnoj i redovnoj posjeti Hercegovačko-neretvanskom kantonu boravila delegacija Saudijskog fonda za razvoj kako bi se održali važni radno-konsultativni sastanci sa predstavnicima Vlade HNK i menadžmentima bolničkih ustanova. Prilikom svojih posjeta, predstavnici SDF-a se na licu mjesta upoznaju sa stanjem na gradilištima i dinamikom realizacije započetih projekata.

  Očekivana realizacija projekata za modernizaciju zdravstvenih ustanova biće od velikog značaja za unaprijeđenje kvalitete zdravstvenih usluga u Kantonu što je osnovni zadatak svih aktivnosti koje se provode i finansiraju iz navedenog kreditnog zaduženja.

  Ulaganja iz kreditnog zaduženja odnose se na:

  – Bolnica „Dr. Safet Mujić“ – ulaganje u obnovu stare zgrade, izgradnja odjela za fizikalnu terapiju, palijativnu njegu, mikrobiološku laboratoriju, sanaciju krova na odjelu intenzivne njege i parking prostora kao i nabavku medicinske i nemedicinske opreme.

  – SKB Mostar – izgradnja dječije klinike.

  – Opća bolnica Konjic – obnova laboratorija, kuhinje, apoteke, vešeraja i izgradnja dodatnog sprata za smještaj 30 kreveta za odjel neurologije i pedijatrije, te nabavka medicinske i druge potrebne opreme.

  (mostarski.ba)

  mostarski.ba
  #Obnova #gradnja #zdravstvenih #ustanova #HNK

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  DRUGI UPRAVO ČITAJU

  spot_img