Obnova i gradnja zdravstvenih ustanova u HNK

Ministar finansija Hercegovačko-neretvanskog kantona, Adnan Faladžić, 2017. godine je boravio u Kraljevini Saudijske Arabije, gdje je u ime državne delegacije i Vlade HNK sa saradnicima prisustvovao parafiranju Sporazuma o dodjeli kreditnih sredstava za modernizaciju zdravstvenih ustanova u Hercegovačko-neretvanskom kantonu.

Iznos kredita po tadašnjoj Odluci Skupštine HNK iznosi 32 miliona KM i, kao što je više puta do sada isticano u medijima, planirana je sljedeća raspodjela:

– Bolnici „Dr. Safet Mujić“ – 9,7 miliona KM

– Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar – 19,4 miliona KM

– Općoj bolnici Konjic – 3,2 milionan KM

Danas je u radnoj i redovnoj posjeti Hercegovačko-neretvanskom kantonu boravila delegacija Saudijskog fonda za razvoj kako bi se održali važni radno-konsultativni sastanci sa predstavnicima Vlade HNK i menadžmentima bolničkih ustanova. Prilikom svojih posjeta, predstavnici SDF-a se na licu mjesta upoznaju sa stanjem na gradilištima i dinamikom realizacije započetih projekata.

Očekivana realizacija projekata za modernizaciju zdravstvenih ustanova biće od velikog značaja za unaprijeđenje kvalitete zdravstvenih usluga u Kantonu što je osnovni zadatak svih aktivnosti koje se provode i finansiraju iz navedenog kreditnog zaduženja.

Ulaganja iz kreditnog zaduženja odnose se na:

– Bolnica „Dr. Safet Mujić“ – ulaganje u obnovu stare zgrade, izgradnja odjela za fizikalnu terapiju, palijativnu njegu, mikrobiološku laboratoriju, sanaciju krova na odjelu intenzivne njege i parking prostora kao i nabavku medicinske i nemedicinske opreme.

– SKB Mostar – izgradnja dječije klinike.

– Opća bolnica Konjic – obnova laboratorija, kuhinje, apoteke, vešeraja i izgradnja dodatnog sprata za smještaj 30 kreveta za odjel neurologije i pedijatrije, te nabavka medicinske i druge potrebne opreme.

(mostarski.ba)

mostarski.ba
#Obnova #gradnja #zdravstvenih #ustanova #HNK

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Ivo
Ivohttps://mostarski.info
Ivo je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.

Popularno danas