Objavljena privremena lista kućanstava za sredstva za energetsku pomoć, rok za prigovore do 12. prosinca

Iz Federalnog ministarstvo rada i socijalne politike priopćeno je da je, na osnovu izvršenih provjera, kreirana privremena lista kućanstava koja ispunjavaju uvjete za  dodjelu sredstava, kao i lista kućanstava koja ne ispunjavaju uvjete te su im prijave odbijene.

Popis navedenih lista privremeno je dostupan na poveznici https://eupomoc.fmrsp.gov.ba/ i to do 12. prosinca 2023. Zainteresirani građani mogu pristupiti predmetnim listama putem navedene poveznice te uz vlastiti matični broj provjeriti status svoje prijave, navode iz federalnog ministarstva.

Ističu da je za građane kojima su prijave odbijene ostavljena mogućnost prigovora koji mogu podnijeti putem Općine ili Grada u kojem je podnesena prijava za dodjelu sredstava. Također navode da prigovor mora sadržavati dokaz, odnosno dokument, na osnovu kojega se traži dodatna provjera ispunjenosti općih i posebnih kriterija utvrđenih javnim pozivom. Napominju da će prigovori, uz koje ne bude priložen dokaz, biti odbačen kao nepotpun i neće se razmatrati.

Na osnovu ispravno podnesenih prigovora, Federalno ministarstvo rada i socijalne politike će izvršiti dodatnu provjeru kroz službene evidencije nadležnih institucija, te kreirati listu predmetnih zahtjeva koja će sadržavati informacije o rezultatima izvršenih dodatnih provjera. Potom će se donijeti konačna lista kućanstava. Obrazac prigovora je u privitku.

Privitci

  • Energetska pomoc – Obrazac za prigovor

Grad Livno

livnovine.com

Popularno danas