Obilježena godišnjica operacije “Jesen 94”

foto: www.avaz.ba

Mostar — Posjetom šehidskom turbetu i mezarju, polaganjem cvijeća i učenjem Jas’ina danas je u u Blagaju kod Mostara otpočelo obilježavanje 28. godišnjice operacije “Jesen 94”.

Ovoj godišnjici su, uz članove porodica poginulih boraca, prisustvovali brojni bivši pripadnici 4. korpusa Armije R BiH iz Mostara, Stoca, Jablanice, Čapljine, ali i Konjica i Prozora, kao i veliki broj građana, javlja internet-portal Dnevnog avaza.

Plan bio oslobađanje platoa Podveležja

U operaciji “Jesen ’94” čiji je plan bio potpuno oslobađanje platoa Podveležja i brda iznad Blagaja, gdje su neprijateljske snage bile ukopane, a s ciljem rasterećenja Mostara od svakodnevnog granatiranja, učestvovalo je više od 2.600 boraca Armije R BiH.

Nažalost, kako je podsjetio Arif Fazlić, predsjednik Skupštine saveza RVI HNK, u toj operaciji su stradala 82 borca Armije R BiH, među kojima pet komandanata bataljona i 20 komandira vodova i odjeljenja.

Kompletan tekst je na ovom linku.

(StarMo)

starmo.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Brano
Brano
Brano zna sve o filmovima i novim serijama. Čest je gost kulturnih događanja u našim gradovima. Najviše voli dobre koncerte i muzičke festivale.
spot_img

Popularno danas

Općine i gradovi