back to top

Obilježen Dan narcisa

Dan narcisa pod sloganom “Jedan narcis – jedan život” posvećen podizanju svijesti, važnosti pregleda i podrške oboljelim od raka obilježen je jučer 20. ožujka 2024. godine u PTC Forum u Livnu u organizaciji Udruge žena oboljelih ili liječenih od karcinoma dojke Bistrica.

Obilježavanje Dana narcisa  predstavlja jedan od najvažnijih događaja u svijetu kad je u pitanju izražavanje podrške svim oboljelima od raka. Cvijet narcis je odabran, jer je simbol proljeća, izdržljivosti, svjetla, života i buđenja nade za bolje sutra.

Ovom manifestacijom pokušava se ukazati na broj osoba oboljelih od karcinoma dojke i koliko je važno redovito obaviti preventivne preglede. Važno je upoznati građane o prevenciji kod malignih oboljenja, educiranju o odgovarajućim pregledima u svrhu ranog otkrivanja, te o najboljim oblicima liječenja. Druženje je imalo humanitarni karakter tako da su članice Udruge za prikupljene novčane priloge za rad udruge podijelile  narcise i promotivne letke.

Obilježavanje Dana narcisa podržala je i ministrica rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih Hercegbosanske županije Dijana Novković Pećanac, direktorica Zavoda za javno zdravstvo Dijana Mamić kao i gradonačelnik grada Livno Darko Čondrić.

Vldahbz

livnovine.com

Popularno danas