OBAVIJESTI iz Župe svetog Mihovila Tomislavgrad: U iduću srijedu je Čista srijeda ili Pepelnica, započinje vrijeme Korizme

Sljedeća nedjelja je prva korizmena nedjelja, i raspored svetih misa je uobičajen.

U srijedu je Čista srijeda ili Pepelnica, započinje vrijeme Korizme. Svete su mise taj dan samo u Tomislavgradu u 7 i 18 sati, i na obje mise će biti obred pepeljanja. Prije večernje svete mise od 17:30 sati započinje molitva krunice, i tada imate mogućnost za svetu ispovijed. Taj dan je obavezni post i nemrs.

Ovaj četvrtak je zadnji u mjesecu pa ćemo imati cjelonoćno klanjanje. Molitva krunice započinje u 17:30, sveta misa u 18:00, a onda klanjanje Isusu u Presvetom oltarskom sakramentu u tišini do jutarnje svete mise u 7 sati. Ovo je najljepši mogući početak korizme, nakon Čiste srijede slijedi cjelonoćno klanjanje, da se kroz molitvu pripravimo za Uskrs. Oni koji žele biti na straži pred Presvetim sakramentom mogu se prijaviti u župnom uredu.

Pobožnost Puta križa bit će svaki petak u svim našim crkvama. U Kovačima i na Širokovcu pobožnost započinje u 16 sati, u Stipanićima u 17 sati, a u Tomislavgradu u 17:30. U Tomislavgradu poslije puta križa slavimo svetu misu, a priliku za svetu ispovijed imate od 17:30.

Svaki dan, osim subotom, slavimo večernju svetu misu.

Vjeronauk za krizmanike i prvopričesnike je u redovitim terminima.

Kao što smo i najavili, poslije svetih misa na izlazu iz crkve ćemo skupljati pomoć za potresom razorene dijelove Turske i Sirije. Hvala!

Obavijesti su iz Župe sv. Mihovila Tomislavgrad.

www.tomislavnews.com

www.tomislavnews.com

Popularno danas