Obavijest o početku rada PET/CT uređaja u Poliklinici Vitalis Mostar

Od 3. studenog 2022. godine u Poliklinici Vitalis sa sjedištem u Mostaru u suradnji i uz podrušku lidera PET/CT dijagnostike u ovom dijelu Europe Poliklinike Medikol Hrvatska, nakon dugotrajnih priprema, edukacija u inozemstvu, osiguravanja pravnih, tehničkih i sigurnosnih standarda s radom kreće PET/CT uređaj.

PET/CT je jedna od najsuvremenijih dijagnostičkih metoda današnjice koja jednim snimanjem obuhvati i analizira cijelo tijelo. Dakle, umjesto nekoliko zasebnih pretraga, koje za pacijente iziskuju značajno duže vremena te dijagnostiku na više različitih mjesta PET/CT-om je to moguće učiniti u jednom aktu i na jednom mjestu.

Primarno se primjenjuje u dijagnostici zloćudnih bolesti, kliničkom praćenju bolesnika, procjeni proširenosti zloćudne bolesti kao i učinka liječenja. Nakon završenog liječenja PET/CT se koristi za otkrivanje povrata zloćudne bolesti i metastaza, te kao pomoć pri određivanju polja zračenja.

PET/CT se koristi i kod pojedinih neuroloških oboljenja poput rezistentne epilepsije, gubitka pamćenja i demencija. PET/CT se također primjenjuje za procjenuvijabilnosti srčanog mišića, dijagnostici upalnih bolesti velikih krvnih žila, kod sumnje na infekciju grafta, kao i kod febrilnih stanja kojima se unatoč svakoj drugoj dijagnostičkoj obradi ne može naći uzrok.

Prilikom izvođenja pretrage pacijenti su izloženi ionizirajućem zračenju koje je u medicinski prihvatljivim okvirima, a korist od pretrage višestruko nadmašuje njezinu potencijalnu štetnost.

Za PET/CT pretragu potrebno je imati opravdanu medicinsku indikaciju koju postavlja specijalist određene grane medicine, a pacijenti se mogu naručiti na broj telefona 063 012 022 ili putem e-mail adrese [email protected]

  • VON DER LEYEN STIGLA U BiH: BiH ima svoje mjesto u srcu Europske unije
  • Čović o formiranju vlasti razgovarao sa lokalnim HDZ-ovcima
  • Obavijest o početku rada PET/CT uređaja u Poliklinici Vitalis Mostar
  • Oporezivanje CO2 najvažniji mehanizam za dekarbonizaciju elektroenergetskog sektora
  • DEMIĆ: Sretna sam jer smo opet na okupu
  Duraković: Jako je važno podići svijest građana o važnosti ranog započinjanja reanimacije

Obavijest o početku rada PET/CT uređaja u Poliklinici Vitalis Mostar Dnevni.ba.

dnevni.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Ivo
Ivohttps://mostarski.info
Ivo je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.
spot_img

Popularno danas

Općine i gradovi