Novi veliki uspjesi Osnovne glazbene škole “Franjo Serafin Vilhar” iz Livna

U periodu od 24. do 27. travnja u Međugorju se održavalo XXV Federalno natjecanje učenika i studenata glazbe.

Glazbenu školu Livno na tom natjecanju je predstavljalo 11 solista i školski zbor.

Nakon objavljivanja rezultata učenici naše škole osvojili su pet prvih nagrada, pet drugih nagrada, jednu treću nagradu i jednu specijalnu nagradu. Natjecali su se u 6 disciplina u različitim kategorijama.

U disciplini gitara solo našu školu predstavljali su: Marko Džeko u trećoj kategoriji  gdje je osvojio drugu nagradu, Ante Džeko u drugoj kategoriji prvu nagradu te Emanuel Ivančić u trećoj kategoriji treću nagradu. Gitariste je pripremao profesor Dario Šekerija.

U disciplini harmonika solo, našu školu je predstavljao Luka Mišković, klasa prof. Maria Perkovića, koji je  u trećoj kategoriji osvojio drugu nagradu.

U disciplini klarinet solo natjecali su se Petra Miloloža, klasa prof. Rafalea Andabaka i osvojila je drugu nagradu, Majra Jarebica klasa prof. Martine Čato također drugu nagradu, a Ivan Barnjak u trećoj kategoriji drugu nagradu.

U disciplini flauta solo u drugoj kategoriji nastupila je Mihaela Niče i osvojila drugu nagradu dok je u trećoj kategoriji Petra Čondrić osvojila prvu nagradu. Na ovom natjecanju nastupila je i Nika Kelava, bivša učenica naše škole, pod privatnom prijavom u četvrtoj kategoriji i osvojila je prvu nagradu. Sve flautistice pripremila je prof. Marija Omeragić.

U disciplini truba solo u klasi prof. Vedrana Kolasevića natjecali su se  Božo Tomo Mihaljević u drugoj kategoriji i osvojio je prvu nagradu, a Iman Španja u trećoj kategoriji također prvu nagradu.

U disciplini zbor našu školu predstavljao je mali zbor učenika do 4 razreda i u prvoj kategoriji osvojio je specijalnu nagradu. Zbor je pripremila Katarina Džeko.

Ovakvi postignuti rezultati  su samo pokazatelj kvalitetnog rada učenika i njihovih nastavnika. Svim natjecateljima i njihovim nastavnicima još jednom iskrene čestitke na odličnim rezultatima koje su postigli na XXV Federalnom natjecanju učenika i studenata glazbe.

Navode iz ove glazbene škole.

livno online

livnovine.com

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Ivo
Ivohttps://mostarski.info
Ivo je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.

Popularno danas