back to top

Novi mandat za Nediljka Rimca

Sjednice Predsjedništva i Središnjeg odbora HDZ-a 1990 održane su su subotu u Mostaru. Kako je priopćeno iz stranke, na sjednicama je razmatrana aktualna politička situacija te aktivnosti povezane s nadolazećim izborima. Za predsjednika Središnjeg odbora izabran je dosadašnji predsjednik dr. Nediljko Rimac, ministar zdravstva Federacije Bosne i Hercegovine, dok su za zamjenike izabrani Marija-Silva Vidović iz Travnika te Igor Balukčić iz Teslića.

Središnji odbor je primio k znanju informaciju o provedenim stranačkim aktivnostima, kao i međustranačkim sastancima provedenim u proteklom periodu. Pozdravljena je odluka Europskog vijeća o otvaranju pregovora s Europskom unijom te je naglašeno da je pristupanje Europskoj uniji strateški interes Bosne i Hercegovine, a ne dnevno politička aktivnost.

Zaduženo je rukovodstvo HDZ 1990 da izradi analizu i procjenu mogućnosti djelovanja HDZ-a 1990 na razini Federacije BiH, a predsjedniku je dan zadatak da zajedno s partnerima razmotri poziciju u HNS-u te o zajedničkom prijedlogu predsjednika svih partnerskih stranaka izvijesti Središnji odbor na narednom zasjedanju. Članovi Središnjeg odbora informirani su o donesenim izmjenama Izbornog zakona BiH, kao i promjenama donesenim od strane Središnjeg izbornog povjerenstva vezanim za implementaciju promjena te je zaključeno da svoj rad sve stranačke organizacije moraju prilagoditi novonastalim.

Bljesak.info

livnovine.com

Popularno danas