Nova Klinika za dječje bolesti SKB Mostar neće biti otvorena u rujnu, radovi kasne četiri mjeseca

Ludilo agresije na Ukrajinu koje se na ostatak Europe prelijeva u vidu bjesomučnog poskupljenja svega ima veliki odraz i na zdravstveni sustav. Bolnice su nam svakako u problemima već desetljećima, a ovo što se trenutno događa je samo još jedna provalija iz koje trebaju naći izlaz. A kako nam je rekao ravnatelj SKB Mostar, za sada izlaza nema.

-Kada je krenula ova ludnica sa cijenama imam dojam da nam u jednoj fazi nije bilo jasno što je poskupilo, a što pojeftinilo. Jedino je sigurno da smo i dalje u minusu jer ne možemo naplatiti sve usluge koje pružimo pacijentima – kaže nam ravnatelj Kvesić na početku razgovora za portal Pogled.ba.

Nažalost, sve se odrazilo i na projekt izgradnje Klinike za dječje bolesti SKB Mostar. Iako je bilo planirano da se nova zgrada otvori u rujnu, to se ipak neće dogoditi u planiranom vremenskom okviru.

– Nećemo moći u rujnu otvoriti Pedijatriju jer već sada imamo nekoliko mjeseci kašnjenja. Samo da dovedemo predstavnike Saudijskog fonda ovdje i pojasnimo im što se događa, trebalo nam je nekoliko tjedana. Dogodila se i tragedija da je čovjek koji je na čelu konzorcija koji gradi novi Pedijatriju iznenada preminuo, tako da je i to imalo svoj odjek na tijek radova. Sada smo oko četiri mjeseca u zaostatku u odnosu na planirane aktivnosti, ali to nam nije toliki problem. Standardi izgradnje jednog ovakvog objekta se moraju poštivati jer će se tu djeca Hercegovine i šire liječiti idućih 50 godina, a možda i više – ističe Kvesić.

  MUP HBŽ: Izvješće o stanju sigurnosti od 4. do 11. 7. 2022. godine

I nije tu kraj mukama kada je u pitanju izgradnje nove Pedijatrije SKB-a Mostar. Upitno je i na kraju kakvom se će opremom Klinika za dječje bolesti opremiti jer je sve izvjesnije da neće biti dovoljno novca za svu planiranu opremu upravo zbog poskupljenja.

– Ono što ne znamo je to hoćemo li imati novaca da kupimo svu opremu koju smo planirali kupiti. Razmatramo i kombinaciju opreme koju imamo sada i nove opreme. To je nešto što još moramo vidjeti i procijeniti što ćemo uraditi kada dođe vrijeme za to – pojašnjava nam naš sugovornik.

Ono što je jedino pozitivno u ovoj priči jeste podatak da će u konačnici biti osigurana sredstva za završetak gradnje Klinike za dječje bolesti SKB-a Mostar. Kvesić nam je potvrdio kako je Saudijski fond pristao osigurati dodatnih sedam milijuna maraka za izgradnju nove Pedijatrije, te kako će Skupština HNŽ-a odraditi procedure koje su potrebne kako bi dopuna kreditnog aranžmana dogodila.

– Materijali su strahovito poskupili i morali smo revidirati ugovor u dogovoru sa Saudijskim fondom. Skupština HNŽ provest će potrebne procedure i usmeno je sve dogovoreno. Projekt nove Klinike za dječje bolesti je prevažan za cijelu regiju i svi su spremni pomoći da se on dovede do kraja unatoč svim problemima – zaključio je Kvesić u izjavi za Pogled.ba.

  Carinjenje bez papira uskoro i u BiH

Objava Nova Klinika za dječje bolesti SKB Mostar neće biti otvorena u rujnu, radovi kasne četiri mjeseca pojavila se prvi puta na Tomislav City.

tomislavcity.com

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Ivo
Ivohttps://mostarski.info
Ivo je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Šta vidjeti u Mostaru