Njena priča u Mostaru…

Inicijativa građanki/na Mostara organizira događaj pod nazivom “Njena priča-Her story”, a kojim obilježava Međunarodni dan žena. Događaj će se održati u ponedjeljak 6.3.2023.godine u 18 sati u Gradskoj vijećnici Grada Mostara.

Na događaju će biti prikazan kratki film o (Ne)Vidljivim ženama koje smo do sada predstavile u sklopu našeg projekta “Nevidljive žene iz prošlosti i sadašnjosti Mostara i Hercegovine” podržanim od strane fondacije Kvinna till Kvinna.

U našem društvu je dalje je prisutna diskriminacija u kontekstu nejednakog priznavanja ženskog doprinosa, vidljivosti i rada, a da bismo to spriječili potrebno je da jačamo kolektivnu kulturu sjećanja.

Kratkim filmom o (Ne)vidljivim ženama nastojati ćemo skrenuti pažnju javnosti u povodu Dana žena na sve žene koje smo zaboravili.

Inicijativa građanki/na Mostara će i u narednom period pričati, govoriti i javnosti prezentirati uspješne žene Mostara, ali i Hercegovine i na taj način skrenuti pažnju javnosti na važnu ulogu žene u našem društvu, priopćeno je.

window.fbAsyncInit = function () { FB.init( { appId: '348280475330978', autoLogAppEvents: true, xfbml: true, version: 'v3.0' } ); };

}( document, 'script', 'facebook-jssdk' ));

dnevni.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Brano
Brano
Brano zna sve o filmovima i novim serijama. Čest je gost kulturnih događanja u našim gradovima. Najviše voli dobre koncerte i muzičke festivale.

Popularno danas