VijestiNevenko Herceg: 'Ustrajavamo u financijskoj potpori mladima'

  Nevenko Herceg: ‘Ustrajavamo u financijskoj potpori mladima’

  Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) dr. Nevenko Herceg, govoreći o Javnom pozivu za pomoć mladim znanstvenicima i istraživačima s područja te županije, izrazio je zadovoljstvo što županijska Vlada na ovaj način ulaže u bolju budućnost.

  – Ponosan sam što je realizirana inicijativa te je Vlada Hercegovačko-neretvanske županije, prvi put, osigurala 500.000 maraka proračunskih sredstava za izravnu potporu našim mladim znanstvenicima koji su, nažalost, u osobito podcijenjenom i složenom položaju u cjelokupnom sustavu obrazovanja – kazao je predsjednik Herceg u izjavi za Fenu.

  Dodao je kako želi vjerovati da će se ovim aktivnostima uspostaviti standard izravnoga ulaganja u bolju budućnost koji će slijediti druge županije i ostale razine vlasti.  

  – Upravo smo objavili Javni poziv na koji se mladi znanstvenici – istraživači mogu prijaviti. Također, stalno pozicionirajući mlade u vrh prioriteta županijske vlade, nastavljamo stipendirati naše studente i subvencionirati njihov smještaj u studentske domove – kazao je predsjednik Vlade HNŽ-a.

  Navodi kako trenutačno imaju više od 2.600 stipendista, ali i kako će učiniti sve da stipendiraju svakog studenta koji se prijavi na upravo raspisani natječaj i ispuni tražene uvjete, unatoč tomu što, kako kaže, takva aktivnost iziskuje značajna financijska sredstva.

  Podsjetio je i na dugogodišnji projekt zapošljavanja vježbenika koji se nastavlja i ove godine.

  – Uskoro ćemo okončati procedure vezane za prijem 100 mladih visokoobrazovanih osoba iz HNŽ-a koji će jednogodišnje radno iskustvo stjecati u županijskim institucijama, s kojima dosežemo brojku od ukupno 800 mladih koliko smo ih u ovom sazivu pomogli, na što sam iznimno ponosan – istaknuo je.

  Predsjednik Vlade HNŽ-a naglašava kako ovakve projekte trebaju slijediti sve razine vlasti, pa i jedinice lokalne samouprave, odnosno uključiti se u procese, planirati namjenska sredstva i time pomoći zadržavanju mladih sposobnih ljudi na ovim prostorima.

  – Samo na taj način možemo osnažiti i poticati razvoj naše sredine i osigurati našem društvu boljitak u budućnosti – zaključio je u izjavi za Fenu predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije dr. Nevenko Herceg.

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  DRUGI UPRAVO ČITAJU

  spot_img