back to top

Neum očekuje rekordnu sezonu, prvi gosti već pristižu

Većina hotela u Neumu je vrata otvorila početkom trećeg mjeseca, a veliki broj rezervacija pristiže svakog dana, objavilo je sarajevsko Oslobođenje navodeći kako se vlasnici nadaju da će ova predsezona i sezona biti bolje od prethodnih, te da ih čekaju pune ruke posla.

Tomislav Lovrić, vlasnik hotela Marea i Jadran, rekao je kako bi ”samo više sile mogle ugroziti ovu sezonu, ništa drugo”. Rekao je kako je za sada stoji ”na 70 do 80 posto popunjenih kapaciteta i potvrđenih rezervacija”.

”Situacija se vratila na onaj period pretkoronski, kao i naši gosti koji su dolazili u tom periodu. Što se tiče Neuma, najviše nam dolaze Poljaci, Francuzi, Belgijanci i veliki broj Azijata, ali da ne zaboravim i naše domaće turiste. Cijene se neće znatno mijenjati, doživjet će skok od pet do 10 posto, a za to nismo krivi mi, već inflacija čini svoje”, rekao je.

Dodao je da je potražnja za radnom snagom generalno svugdje problem, ali da je lokalno stanovništvo u radnom odnosu i da čine do 70 posto radne snage. Mali postotak odlazi na inozemne radnike, koji najčešće pristižu iz Nepala.

Načelnik Neuma, Dragan Jurković, kaže Oslobođenju kako je sezona praktično tu.

”Svaki vikend koji je sunčan i lijep, bude preplavljen turistima, što domaćim, što inozemnim. Vremenske prilike nam zasad idu naruku, a ukoliko nastavi ovako, prve kupače očekujemo već u travnju”, rekao je Jurković.

Ističe da će se zbog nadolazeće sezone tražiti radnik više, jer je evidentan nedostatak mladih radnika na moru, iako je povećan uvoz radne snage iz inozemstva. I Jurković tvrdi da većinu posla pokrivaju domaći radnici./Bljesak info

Objava Neum očekuje rekordnu sezonu, prvi gosti već pristižu pojavila se prvi puta na Neum.online.

neum.online

Popularno danas