Neum domaćin Međunarodnog festivala podvodnog filma

U sklopu manifestacije “Neumsko ljeto” u petak, 27. kolovoza, u 19.30 sati počinje dvodnevni Međunarodni festival podvodnog filma Neum-Underwater film festival Neum 2021, koji će se održati u ljetnom kinu hotela “Zenit” u Neumu.

Tom prilikom bit će prikazana 22 filma u službenoj konkurenciji, a ulaz na sve projekcije je slobodan.

U subotu, 28. kolovoza, u 11 sati održat će se edukativno – ekološka radionica podvodnog snimanja, odabira tehnike i sigurnosti pod nazivom “Podvodni svijet”, koju vodi predsjednik ronilačkog kluba “PIRK Ardea” Mario Jerkić.

“Zaključno s 15. kolovozom 2021. Organizacijski odbor zaprimio je 435 filmova iz cijelog svijeta. Organizacijski odbor je imao težak posao i za konačnu nagradnu selekciju izabrali smo 22 filma tj. 22 finalista”, kazao je osnivač Festivala Ivo Mikulić.

Spomenuti filmovi pristigli su iz cijeloga svijeta, i to iz SAD-a, Japana, Indije, Švicarske, Italije, Hrvatske, Finske, Grče, Španjolske, Engleske i BiH.

Prvi Underwater film festival Neum 2021 proglasiti će pobjednike za najbolji film festivala, najbolji BH podvodni film, najbolji eko film, najbolju glazbu i najbolju kameru, priopćili su organizatori.

Član stručnog žirija Međunarodnog festivala podvodnog filma Danijel Koletić kazao je kako je film prisutan svuda oko nas, a bez filmske produkcije koja inspirira, motivira i potiče, život bi bio prazan.

Istaknuo je kako mu je velika čast što je član žirija ovogodišnjeg festivala. Inače, stručni žiri sastavljen je od domaćih i inozemnih eksperata pa se tako u žiriju, među ostalima, nalaze hrvatski autor pop-rock glazbe Neno Belan, glumac Goran Bogdan, višestruko nagrađivana producentica multimedijskih projekata, idejni tvorac Demofesta Brankica Janković, pokretačica i producentica Festivala animiranog Filma u Neumu NAFF Sanja Rajič Banjac, glazbenik i producent Ivo Mikulić, višestruko nagrađivani margeting i PR menadzer Julijana Jurković Mikulić i drugi.

Pokrovitelj manifestacije je Općina Neum, a Festival se održava u organizaciji Udruge “Standard”.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Brano
Brano
Brano zna sve o filmovima i novim serijama. Čest je gost kulturnih događanja u našim gradovima. Najviše voli dobre koncerte i muzičke festivale.

Popularno danas