Nema pomaka u pregovorima sindikata zdravstvenih radnika i Vlade HNK-a

Nema pomaka u pregovorima između predstavnika sindikata zdravstvenih radnika u Hercegovačko-neretvanskom kantonu i predstavnika Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona oko zaključivanja Granskog kolektivnog ugovora o pravima i obvezama poslodavca i radnika u oblasti zdravstva te povećanja njihovih plaća.

Nakon drugog sastanka, koji je održan u petak u Mostaru, predsjednik Sindikata zdravstvenih radnika u SKB-u Mostar Ivica Anić kazao je medijima kako su razočarani sastankom, jer nikakva nova ponuda Vlade nije dana sindikatu “nego su samo ostali pri svome braneći ono što su im već ponudili”.

Predsjednik Nezavisnog strukovnog sindikata radnika u zdravstvu HNK-a Dalibor Vuković, podsjetio je kako je Vlada HNK ranije ponudila povećanje plaće u postotcima, dok sindikati traži povećanje koeficijenta.

– Vlada ostaje pri svom prijedlogu, a to je povećanje plaće u postotcima što nije isto kao povećanje koeficijenata, odnosno nije u skladu s Kolektivnim ugovorom liječnika stomatologije i medicine – istaknuo je Vuković.

Pojasnio je kako bi povećanje plaće u postotku za zdravstvene radnike značilo puno manje od povećanja koeficijenata.

– Mi ostajemo pri svojim zahtjevima, a to je potpuno izjednačenje koeficijenata, kao i u Kolektivnom ugovoru liječnika stomatologije i medicine – poručio je Vuković, istaknuvši kako se generalni štrajk nastavlja.

Predstavnici Vlade HNK-a kazali su kako neće davati izjave za medije dok traju pregovori, a po završetku sastanka na internetskim stranicama Vlade objavljeno je kratko priopćenje u kojem se navodi da je na sastanku donesen zaključak o formiranju zajedničke radne skupine čija je zadaća utvrđivanje točnog financijskog iznosa vezanog za sindikalne zahtjeve.

Sljedeći sastanak zakazan je za četvrtak, 25. februar, a iz sindikata napominju kako će pregovori propasti ako se dogovor ne postigne do kraja veljače.

Čelnici sindikata navode da su sa kantonalnim ministrom financija dogovorili sastanak ekonomskog tima kako bi se pokušao pronaći neki modul jer se u svemu, kako su istaknuli, dijametralno razilaze.

Podsjetimo, oko dvije i pol hiljadeće članova Nezavisnog strukovnog sindikata radnika u zdravstvu HNK-a i Nezavisnog sindikata zaposlenika SKB-a Mostar od 10. prosinca prošle godine nalazi u generalnom štrajku.

Fena

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Ivo
Ivohttps://mostarski.info
Ivo je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.

Popularno danas