Nastup Napretkova trija Senso oduševio publiku u Fojnici

U  Franjevačkom samostanu u Fojnici u subotu večer čula se prekrasna melodija komorne glazbe. Napretkov  trio Senso iz Mostara izveo je skladbe J.S. Bacha, Hectora Berlioza, Roberta Volkmanna, Gaetana Brage, Sancheza Casanove, ciklus pjesama Aleksandra Borodina.

Napretkov trio “Senso”

Razdoblja koje program obuhvaća su romantizam, barok i moderna. Vrhunskom izvedbom i odličnom interpretacijom Trio Senso osvojio je srca publike u Fojnici, a koja nije krila svoje oduševljenje u ovoj lijepoj i posebnoj večeri.

nastup napretkova trija senso oduševio publiku u fojnici

Prof. Monija Jarak Mikulić, mezzosopran, prof. Marijana Pavlović, glasovir i prof. Elina Gvozdić, violončelo

Dugim i iskrenim aplauzom publika je dokazala još jednom koliko prepoznaje i podržava ovu prekrasnu vrstu glazbe koja slušatelja oplemenjuje i obogaćuje.

nastup napretkova trija senso oduševio publiku u fojnici

A na početku koncerta u ime domaćina HKD Napredak podružnica Fojnice, riječi dobrodošlice uputila je Ljiljana Jurak, predsjednica Napretka, a u me Središnje uprave HKD Napredak i HKD Napredak Glavne podružnice Mostar u čijem sastavu i djeluje Trio Senso, pozdravne riječi iskazao je Miroslav Landeka, dopredsjednik.

nastup napretkova trija senso oduševio publiku u fojnici

Naglasili su kako je ovo nastavak dobre suradnje između dvije podružnice uz potporu Središnje uprave HKD Napredak na konkretnim kulturnim projektima, a gostovanje Napretkova tria Senso iz Mostara bio je lijep glazbeno događaj ne samo za HKD Napredak nego i za cijelu Fojnicu.

nastup napretkova trija senso oduševio publiku u fojnici

Riječi zahvale uputio je i fra Mirka Majdandžić, gvardijan samostana u Fojnici. Voditeljica programa jedne uistinu lijepe glazbene večeri, a koja će zasigurno ostati upamćena, bila je Martina Markić, članica upravnog odbora HKD Napredak podružnica Fojnica. Uz ostale, koncertu je bio nazočan i Josip Križanović, predsjednik HKD Napredak Busovača i dopredsjednik Središnje uprave Napretka.

nastup napretkova trija senso oduševio publiku u fojnici

Miroslav Landeka, članice trija “Senso” i Ljiljana Jurak

Nakon koncerta upriličena je svečana večera, a dopredsjednik Landeka zahvalio je srdačnoj dobrodošlici te u znak prijateljstva i suradnje uručio predsjednici Jurak nekoliko knjiga za knjižnicu te umjetničku sliku koja će krasiti Napretkove prostorije u Fojnici.

nastup napretkova trija senso oduševio publiku u fojnici

NAPRETKOV TRIO SENSO čine stipendistica i članica Uprave HKD Napredak Glavna podružnica Mostar prof. Monija Jarak Mikulić, mezzosopran, te članice HKD Napredak, Glavna podružnica Mostar prof. Marijana Pavlović, glasovir i prof. Elina Gvozdić, violončelo.

  U HNK-u 149 novozaraženih, u 'covid bolnici' preminulo osam pacijenata

Nastup Napretkova trija Senso oduševio publiku u Fojnici Običan radio.

www.obican.info

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Ivo
Ivohttps://mostarski.info
Ivo je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.
Da li izlazite na izbore u BiH?Da li planirate glasati na predstojećim izborima u Bosni i Hercegovini?

Popularno danas

Opčine i gradovi