VijestiNastavak akcije „Stop nasilju nad ženama“: Toni Šunjić i...

  Nastavak akcije „Stop nasilju nad ženama“: Toni Šunjić i Mozzart posjetili Sigurnu kuću u Mostaru

  Poznati fudbaler pružio podršku projektu

  Kompanija Mozzart nastavlja svoju društveno odgovornu misiju kroz projekat „Stop naslju nad ženama“. U okviru ove plemenite misije podršku su pružili štićenicama Sigurne kuće koja djeluje u okviru Udruženja „Žena BiH“ u Mostaru. U ovoj kući godišnje krov nad glavom pruže za najmanje 35 žrtava porodičnog nasilja. Kako bi im bar malo olakšali težak životni period, kompanija Mozzart uručila im je donaciju, a podršku ovoj akciji pružio je i poznati fudbaler Toni Šunjić.

  Zahvaljujemo se Mozzartu na vrijednoj donaciji. Ovim potezom su pokazali da su društveno odgovorna kompanija i da prepoznaju važnost kontinuiranog javnog rada na polju borbe i podizanja glasa protiv svakog oblika nasilja. Borbu protiv nasilja nad ženama ne trebaju da vode samo žene, nego i muškarci. Činjenica da je poznati fudbaler Toni Šunjić prisustvovao dodjeli donacije može samo da učini da ovaj projekat jače odjekne u javnosti i da motiviše i druge ljude da promovišu nenasilje– kaže glasnogovornica Udruženja “Žena BiH”, Arnela Buzaljko.

  nastavak akcije „stop nasilju nad ženama“: toni šunjić i mozzart posjetili sigurnu kuću u mostaru
  Predstavnici Mozzarta i Toni Šunjić sa predstavnicama Sigurne kuće Mostar

  Šunjić je asistirao predstavnicima kompanije Mozzart prilikom uručenja kućanskih aparata, higijenskih paketa i odjeće.

  Sa zadovoljstvom sam podržao projekat „Stop nasilju nad ženama“ koji je pokrenuo Mozzart. Vjerujem da zajedničkim snagama možemo da stanemo ukraj ovoj pojavi u našem društvu– kaže fudbaler Toni Šunjić.

  Iz Sigurne kuće Mostar poručuju da im je ova donacija značajna pomoć, posebno s obzirom na to kojoj populaciji je namjenjena.

  Naime, Sigurna kuća Udruženja „Žena BiH“ u Mostaru postoji već 22 godine. Broj žena i djece koji tu borave stalno se mijenja. Žrtvama svih oblika nasilja, pored sigurnog smještaja koji podrazumijeva ispunjavanje svih osnovnih životnih potreba, pružaju sveobuhvatnu psihosocijalnu, medicinsku, besplatnu pravnu i pomoć u pristupanju zdravstvenim uslugama. Za svaku ženu individualno prave izlaznu strategiju u skladu sa njenim potrebama i mogućnostima.

  Smještaj žena žrtava nasilja i njihove djece u Sigurnoj kući je zakonski ograničen na šest mjeseci, ali se u Udruženju „Žena BiH“ trude da im pruže smještaj koliko je god to potrebno. I nakon njihovog izlaska, ostaju u kontaktu sa korisnicama, prate njihove živote, uključuju ih, kad je god to moguće, u svoje programe i aktivnosti i ostaju im na raspolaganju.

  nastavak akcije „stop nasilju nad ženama“: toni šunjić i mozzart posjetili sigurnu kuću u mostaru
  Predstavnici Mozzarta i Toni Šunjić sa predstavnicama Sigurne kuće Mostar 

  Kroz ovaj projekat, Mozzart je do sada potpisao protokole o saradnji sa Agencijom za ravnopravnost polova BiH i Gender centrom Federacije BIH. Prije mostarske, obišli su i uručili donaciju Sigurnoj kući Udruženja “Vive žene” u Tuzli. Svoju plemenitu misiju će nastaviti u narednom periodu podrškom drugim Sigurnim kućama širom BiH. Osim Tonija Šunjića, projektu su se do sada pridružili i fudbaleri Leotara i Zrinjskog, a borbu protiv nasilja nad ženama najavljuju i drugi poznati bh. sportisti.

  Sam naziv kampanje govori koji je cilj ovog projekta. Drago nam je što su našu misiju prepoznala nadležna tijela i što su nam Sigurne kuće ukazale povjerenje tako što su nam otvorile svoja vrata. Nadamo se da ćemo zajednički zaustaviti nasilje nad ženama u našem društvu- kaže Selma Salkanović, rukovodilac Direkcije korporativnih poslova Mozzarta.

  Građani BiH ovoj populaciji mogu pomoći tako što će prepoznati potrebu za postojanjem i radom Sigurnih kuća, te im pružiti pomoć u skladu sa svojim mogućnostima. Takvim potezima pojedinaca i društveno odgovornih kompanija podiže se svijest javnosti i doprinosi osvještavanju o ovoj tematici, ali i osvještavanju potencijalnih žrtava da se ohrabre i potraže pomoć.

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  Ivo
  Ivohttps://mostarski.info
  Ivo je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.

  DRUGI UPRAVO ČITAJU

  spot_img