Narodno pozorište Mostar priprema ‘Heroja nacije’

Pred sami kraj kazališne sezone u Narodnom pozorištu Mostar (NPM) počeo je rad na novom kazališnom komadu, a riječ je o komediji “Heroj nacije” po tekstu Ivana M. Lalića, u režiji Gorana Damjanca.

“U pitanju je crna komedija o tome kako jednom običnom čovjeku televizija kada uđe u kuću može promijeniti život iz korijena i uvući ga u jedan potpuno drugi diskurs gledanja na stvari koje sada možemo vidjeti u reality showovima. To je jedna tragikomična situacija u kojem tv utječe na život ljudi”, istaknuo je Damjanac.

Dramaturg predstave je Kemal Bašić, scenografkinja i kostimografkinja Azra Imamović, skladatelj Albert Savić, video potpisuje Karmen Obrdalj, a tehniku glasa Milica Damjanac, priopćeno je iz NPM-a.

U predstavi glume Amela Kreso, Saša Oručević, Fatima Kazazić Obad, Emir Spahić, Vedran Vilogorac, te gostujući glumac Hasan Sušić.

Nakon prve faze proba za novu predstavu u Narodnom pozorištu Mostar slijedi ljetna pauza, a nastavak rada bit će upriličen krajem kolovoza.

Premijera predstave očekuje se krajem rujna ove godine.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Brano
Brano
Brano zna sve o filmovima i novim serijama. Čest je gost kulturnih događanja u našim gradovima. Najviše voli dobre koncerte i muzičke festivale.
spot_img

Popularno danas

Opčine i gradovi