Narodno pozorište Mostar najavilo novu kazališnu sezonu

Narodno pozorište u Mostaru (NPM) započinje novu kazališnu 2021./2022. sezonu gustim rasporedom i uzbudljivim nastupima, pa tako u četvrtak, 2. rujna ansambl NPM-a putuje u Jajce gdje će na jubilarnim 40. kazališnim/pozorišnim igrama BiH nastupiti s predstavom „Novo normalno show“.

Autor i redatelj predstave je Ivan Leo Lemo, a u predstavi igraju: Emir Sejfić, Ajla Hamzić, Emir Spahić, Vedran Vilogorac te članice plesnog studija „Mo Stars“.

Nakon toga u utorak, 7. rujna nastupaju u JU Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo s komedijom „Ne igraj na Engleze“ autora Vladimira Đurđevića i redatelja Emira Spahića. U predstavi igraju: Emir Sejfić, Ivan Skoko i Emir Spahić.

Publika će tu predstavu moći pogledati i na velikoj sceni NPM-a u srijedu, 15. rujna s početkom u 20 sati u okviru projekta Open City Mostar, kojeg organizira Mostar Rock škola – Muzičkog centra Pavarotti u partnerstvu s Gradom Mostarom, a koji podržava Europska unija u Bosni i Hercegovini.

Ulaz na predstavu je besplatan, uz obvezno prethodno preuzimanje ulaznica na blagajni NPM-a.

U programu Festivala glumca BiH u Konjicu 13. rujna bit će izvedena predstava “Ajmo na fuka”, autora i redatelja Dragana Komadine, a nastala u koprodukciji Narodnog pozorišta Mostar i Hrvatskog narodnog kazališta Mostar. U predstavi igraju Saša Oručević i Robert Pehar.

Ista predstava bit će izvedena 18. rujna na sceni HNK-a Mostar također u okviru projekta Open City Mostar.

NPM gostovat će i u Zenici 18. rujna na XX. festivalu bh. drame s višestruko nagrađivanom predstavom „Identitluk”. Radi se o autorskom projektu ansambla predstave, redateljice Tanje Miletić Oručević i dramaturga Dragana Komadine, a nastala je u koprodukciji NP Mostar, HNK Mostar i SIU Mostar.

  Predstavljanje prve knjige Milana Bovana u Mostaru

Za kraj rujna najavljena je premijera predstave „Heroj nacije“ autora Ivana Lalića, u režiji Gorana Damjanca te Međunarodni festival komedije „Mostarska liska“.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Brano
Brano
Brano zna sve o filmovima i novim serijama. Čest je gost kulturnih događanja u našim gradovima. Najviše voli dobre koncerte i muzičke festivale.
spot_img

Popularno danas

Opčine i gradovi