back to top

Naložena istraga protiv tužiteljice Dijane Kajmaković

Tužiteljstvo BiH naložilo je provođenje istrage protiv suspendirane tužiteljice Tužiteljstva BiH Diane Kajmaković, potvrdio je Srni glasnogovornik Tužiteljstva BiH Boris Grubešić, koji je napomenuo da Tužiteljstvo BiH, trenutačno, više informacija ne može davati. Kajmakoviće je, podsjeća se, prošle godine prebačena iz Odjela za korupciju, na čijem je čelu bila, u Odjel za ratni zločin a izuzeta je i iz tima koji je radio na predmetima vezanim za ‘Sky’ aplikaciju budući su je dvije kriminogene osobe spominjale u prepisci preko navedene aplikaciji, o čemu je MUP Sarajevske županije prošle godine izvijestio Tužiteljstvo BiH.

Nedugo zatim su SAD Kajmaković stavile na tzv. ‘crnu listu’, iznoseći na njen račun teške optužbe za korupciju i zlouporabu tužiteljske funkcije, dok ju je VSTV BiH suspendirao te  protiv nje pokrenuo disciplinski postupak, koji je u tijeku.

State Department je ovog tjedna priopćio da je Kajmaković, kao i bivšem direktoru Obavještajno-sigurnosne agencije BiH Osmanu Mehmedagiću, zabranjen ulazak u SAD uz obrazloženje da je tužiteljica Kajmaković imala značajnog udjela u koruptivnim radnjama.

Naložena istraga protiv tužiteljice Dijane Kajmaković Dnevni.ba.

dnevni.ba

Popularno danas