NAJAVA: “Velika nagrada Općine Grude” – Međunarodna cestovna biciklistička utrka

Hrvatski biciklistički klub Drinovci u suradnji s Općinom Grude organizira međunarodnu cestovnu biciklističku utrku pod nazivom “Velika nagrada Općine Grude”, koja je planirana da se održi 4. lipnja 2023. godine.

Start utrke bit će u Peć Mlinima gdje će joj ujedno biti i cilj, a dužinu od 65 km natjecatelji će proći čineći krug oko cijele općine Grude.

Ovo je prvi put da na području općine Grude organiziramo međunarodnu cestovnu biciklističku utrku. Dakle, ovim događajem želimo privući natjecatelje i iz drugih država u našu Općinu. Godine 2021. uspješno smo organizirali Državno prvenstvo u našoj općini Grude, a po završetku tog događaja sa svih su strana dolazile samo riječi hvale na samu organizaciju. Uspjeh te organizacije dao nam je vjetar u leđa da pristupimo organizaciji još zahtjevnije, ovoga puta međunarodne biciklističke utrke, kazao je za Grude Online Robert Glavaš, u ime organizacijskog tima. 

Glavaš je dodao da sama utrka ima zahtjevnu stazu oko cijele općine,  a natjecatelji moraju dva puta savladati uspon uz Peć Mline, koji je po kategoriji jedan od najtežih uspona na ovom području.

Najbolji seniori i juniori, kako u muškim, tako i u ženskim kategorijama, bit će nagrađeni bogatim novčanim nagradnim fondom, koji osiguravaju ponosni sponzori ove manifestacije, a biciklisti natjecatelji s područja Bosne i Hercegovine, prema svome rezultatu, ostvarit će bodove za Premijer ligu.

“Općina Grude je sa zadovoljstvom prihvatila biti pokrovitelj sportske manifestacije “Međunarodna cestovno biciklistička utrka”, “Velika nagrada općine Grude”. Ovakav tip sportskih manifestacija uveliko doprinosi promociji kulturnih, sportskih te prirodnih i turističkih sadržaja naše općine. Manifestaciji “Međunarodna cestovno biciklistička utrka”, “Velika nagrada općine Grude”, Hrvatskom biciklističkom klubu Drinovci te svim sudionicima želim puno uspjeha tijekom održavanja manifestacije, kao i u njihovom budućem radu”,  rekao nam je Ljubo Grizelj, načelnik Općine Grude.

Informacije o eventu moguće je pronaći na službenoj stranici Kluba, gdje se mogu prijaviti svi zainteresirani profesionalni natjecatelji.

 

Post NAJAVA: “Velika nagrada Općine Grude” – Međunarodna cestovna biciklistička utrka je prvi puta viđen na Grude Online.

www.grude-online.info

Popularno danas