NADAL (ZA SAD) LIDERI: I dalje postoji segment u kojem Novak nije najbolji (FOTO)

Novak Đoković danas je započeo 402. tjedan na čelu ATP liste, a izvjesno je da će razlika u odnosu na drugoplasiranog Rogera Federera u tom segmentu premašiti 100 tjedana, budući da je Švicarac završio karijeru s 311 tjedana na prvom mjestu mjesto.

Osim toga, Novak je i apsolutni Grand Slam rekorder, no uvijek postoji neki novi rekord koji bi se mogao loviti. Svakako da to može biti mali motiv za našeg tenisača, to je već svima jasno.

Naime, u javnosti se ističe broj tjedana provedenih na jednom od prva dva mjesta ATP liste, što znači da Đoković (još uvijek) nije najbolji.

Trenutno je na drugom mjestu s 561 tjednom na jednoj od prve dvije pozicije, a vodeći je Rafael Nadal s 596. Federer je treći s 528 tjedana.

Budući da je Novak 2007. godine zauzimao treće mjesto, dugo je zaostajao za tada još neprikosnovenim Federerom i Nadalom, iako je Španjolac češće bio na drugom mjestu.

Amerikanci su podsjetili na svog prijeratnog tenisača kako bi relativizirali Novakov rekord, a on je svojedobno igrao na Kalemegdanu

Sve do famozne serije pobjeda 2011. godine, kada je nakon prvog naslova u Wimbledonu naš tenisač zauzeo prvo mjesto na ATP listi, a ostalo je povijest.

Ranije je bilo manje “legitimnih” pokušaja osporavanja Novakovih postignuća, pravljenjem popisa prijeratnih tenisača, kada nije bilo open ere, a ovaj sport je izgledao bitno drugačije i bio iznimna privilegija uskog sloja ljudi .

www.sportskacentrala.comjavno.ba

Popularno danas