Nacionalno mažoret prvenstvo BiH u nedjelju u Mostaru

Nacionalno mažoret prvenstvo BiH , na kome će se natjecati mažoretkinje iz osam bh. gradova, održat će se u nedjelju, 29. svibnja, u Sportskoj dvorani Bijeli brijeg u Mostaru.

Svečano otvorenje prvenstva planirano je u 10.30 sati nakon čega slijedi i početak službenog dijela natjecanja, priopćile su Mostarske mažoretkinje, koje su suorganizator događaja zajedno s Nacionalnim mažoret savezom BiH.

Na prvenstvu će, osim mostarskih, sudjelovati i mažoretkinje iz Busovače, Čapljine, Čitluka, Gruda, Kiseljaka, Novog Travnika i Rame, a procjenjuje se da će na natjecanju nastupiti oko 500 mažoretkinja.

Mažoretkinje će se natjecati u formacijskom i neformacijskom programu, a ove godine svoje snage na prvenstvu će odmjeriti 58 neformacija i 28 formacija i to raspoređenih u tri dobne skupine – kadetkinje (8-11 godina), juniorke (12-14 godina) i seniorke (15 godina i više).

Nacionalno mažoret prvenstvo BiH

Natjecat će se raspoređene i ovisno s kojim rekvizitom se natječu, pomponima ili mažoret štapom, a u prvom dijelu dana na programu su neformacijske kategorije. Najatraktivniji dio programa, formacijski ples, na rasporedu je od 15.45 do 18 sati.

Inače, Nacionalno mažoret prvenstvo službeno je najviše i jedino državno natjecanje mažoretkinja za titulu prvaka Bosne i Hercegovine u mažoret vještinama.

Među prijateljima i sponzorima ovogodišnjeg državnog prvenstva su Grad Mostar, Sportski Savez Grada Mostara, Vlada HNŽ, Elektroprivreda HZHB Mostar, HT Eronet i drugi.

dnevni.ba

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Adin
Adin
Adin je geek manijak. Donosi vam najnovije it vijesti i savjete. Zna sve o mobitelima, laptopima, tabletima. Koje aplikacije ne trebate, bez kojih ne možete. Voli putovati, dobro jesti i piti, pa često piše o mjestima koje trebate posjetiti.
Da li izlazite na izbore u BiH?Da li planirate glasati na predstojećim izborima u Bosni i Hercegovini?

Popularno danas

Opčine i gradovi