More
  VijestiNa Univerzitetu 'Džemal Bijedić' promovirana tri doktora znanosti

  Na Univerzitetu ‘Džemal Bijedić’ promovirana tri doktora znanosti

  Promocija tri doktora znanosti Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru (UNMO) održana je u petak u zgradi Građevinskog fakulteta Univerziteta

  Ovime su završene dvotjedne aktivnosti na obilježavanju 44. godišnjice postanka i uspješnog rada te visokoškolske ustanove.

  Prorektorica za znanost i znanstveno-istraživački rad UNMO-a Rebeka Kotlo istaknula je kako su ovo prvi kandidati koji su svoje doktorske studije uspješno okončali po bolonjskim principima i bolonjskom načinu studiranja.

  – Danas smo promovirali tri kandidata, i to Marka Ćećeza i Adisa Bubala s Doktorskog studija politehnika, te Adnana Džindu s Doktorskog studija europskog prava na Pravnom fakultetu. Oni su postali doktori znanosti iz područja tehničkih znanosti, polje građevinarstvo i strojarstvo, odnosno doktor znanosti iz područja društvenih znanosti, polje pravo – kazala je Kotlo.

  Naglasila je kako je ova manifestacija veoma važna za doktorante, ali i za Univerzitet te širu akademsku zajednicu.

  – Naš Univerzitet zaista je posvećen razvoju, obrazovanju, znanstveno-nastavnoj i istraživačkoj djelatnosti, kao i izdavačkoj djelatnosti. Naši doktoranti tek će u punom zamahu i kapacitetu nastaviti svoj znanstveno-istraživački put, a već su se afirmirali kroz svoja znanstvena istraživanja tijekom pripreme i izrade disertacija – navela je Kotlo.

  Dodala je kako je zaista sretna što su uspjeli organizirati i realizirati sve manifestacije unatoč okolnostima uzrokovanim covidom-19.

  – Sve manifestacije organizirali smo na veoma korektan i pravilan način uz prisutnost visokih zvanica, prijatelja Univerziteta, te uvaženih predstavnika akademske zajednice – kazala je prorektorica Kotlo.

  Inače, u okviru obilježavanja 44. obljetnice postojanja Univerziteta “Džemal Bijedić” održane su promocije publikacija u izdanju ove visokoškolske ustanove, zatim promocija studentskih, znanstveno-istraživačkih i međunarodnih projekata, upriličena je dodjela diploma, kao i dodjela nagrada rektora najboljim studentima, te je održana svečana sjednica Senata Univerziteta.

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  DRUGI UPRAVO ČITAJU

  spot_img