More
  VijestiNa Sveučilištu u Mostaru obilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom

  Na Sveučilištu u Mostaru obilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom

  Na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru obilježen je Međunarodni dan osoba s invaliditetom koji se obilježava na današnji dan širom svijeta.

  Rektor Sveučilišta u Mostaru Zoran Tomić u svom je govoru kazao je kako je mostarsko sveučilište uvijek imalo empatiju i bilo osjetljivo na sve izazove s kojima se osobe s invaliditetom susreću.

  – Osobe s invaliditetom trebaju našu podršku i uvijek će je imati sa Sveučilišta u Mostaru. Želimo da naši studenti budu uključeni u sve procese i mi nikada ne pravimo razliku već stojimo na raspolaganju. Budite glasni i uporni kako biste nas pokrenuli, a da time mi pokrenemo nove sustave kako bi nam svima život bio ljepši i zadovoljni – kazao je Tomić.

  Gradonačelnik Mostara Mario Kordić poručio je kako je o ovoj važnoj temi potrebno još više govoriti u javnosti.

  – Jako je važno da se o ovoj temi javno govori i zahvaljujem Sveučilištu što je omogućilo da se o temi osoba s invaliditetom razgovara na ovoj razini. Nadam se da ćemo svi mi koji se bavimo problemima osoba s invaliditetom osvijestiti druge i dati jednu novu energiju u rješavanju njihovih problema – kazao je mostarski gradonačelnik.

  Osvrnu se i na prilagođenosti gradske infrastrukture osobama s invaliditetom, istaknuvši kako ona nije na zadovoljavajućoj razini.

  Poručio je kako će učiniti sve što je u njegovoj moći da se stanje popravi.

  Voditelj Ureda za osobe s invaliditetom na Sveučilištu u Mostaru Marijan Tustonja, istaknuo je kako studenti s invaliditetom u tom uredu mogu dobiti sve potrebne informacije i pomoć koja im je potrebna prilikom studiranja.

  – Ured za studente s invaliditetom funkcionira kao podrška studentima s invaliditetom u zastupanju njih u određenim situacijama kada sami nemaju konkretna rješenja. Do sada u Uredu u ovoj akademskoj godini imamo registriranih 29 studenata s invaliditetom što je dosta velika brojka, ali moramo staviti naglasak na one studente koji se još uvijek plaše prijaviti u naš ured – kazao je Tustonja.

  Dodao je kako se treba fokusirati na zakonske propise i regulative koji se tiču ove problematike, a zatim zakonska rješenja spuštati s viših prema nižim razinama vlasti.

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  DRUGI UPRAVO ČITAJU

  spot_img