More

  Na SUM-u promovirano 37 doktora znanosti

  U povodu 44. obljetnice Sveučilišta u Mostaru, u utorak je na Filozofskome fakultetu tog sveučilišta promovirano 37 doktora znanosti.

  Tom prilikom auditoriju se obratio rektor mostarskoga sveučilišta prof. dr. sc. Zoran Tomić, a izvješća o doktorskim radovima promovenata podnijeli su prorektor za znanost i razvoj Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc. Ivo Čolak i prorektorica za međunarodnu suradnju prof. dr. sc. Sanja Bijakšić. 

  Rektor Tomić je čestitajući novim doktorima znanosti, istaknuo da 37 promovenata predstavlja novu snagu za društvo, ali i snažan reformski kapacitet.

  – Sveučilište u Mostaru u zadnje četiri godine promoviralo je 191 doktora znanosti. Ovaj broj jasan je pokazatelj važnosti i uloge Sveučilišta u Mostaru ne samo u BiH nego i u okružju – kazao je rektor Sveučilišta.

  Doktorat je najviši stupanj postdiplomskoga studija koji se sastoji od seminarsko-obrazovnoga dijela i neposrednoga rada na izradi doktorske disertacije. Ove godine promovirano je 20 doktora znanosti iz područja biomedicine i zdravstva, 12 iz područja društvenih znanosti, dva doktora iz područja biotehničkih znanosti i po jedan doktor znanosti iz tehničkih, prirodnih i humanističkih znanosti, priopćeno je s mostarskog sveučilišta.

  najnovije

  spot_img