More
  VijestiNa području HNŽ-a aktivno više požara, za sada ne ugrožava stanovništvo

  Na području HNŽ-a aktivno više požara, za sada ne ugrožava stanovništvo

  Na području Hercegovačko-neretvanske županije i dalje su aktivni požari u Mostaru, Čapljini, Jablanica i Stocu, ali vatra za sada nigdje ne ugrožava stanovništvo i stambene objekte, priopćeno je iz Federalnog operativnog centra Civilne zaštite.

  Trenutno su aktivni požari u Bogodolu, koji se jutros 08:45 sati ponovo aktivirao, a od 11:55 sati i na lokalitetu Kvanj, dok je na lokacijama Đubrani i Diva Grabovica ponovno aktiviran požar od 12:50 sati. Gori trava, nisko rastinje i šuma. Vatrogasne ekipe su na terenu i za sada, nema ugroženog stanovništva, stambenih i drugih objekata.

  U općini Čapljina, požar je i dalje aktivan na lokaciji Budisavina, a gori šuma, trava i nisko rastinje.

  Šef službe CZ Jablanica Omer Nezirić ističe da na požarištu iznad Donje Jablanice požar postepeno dobiva na snazi, ali da je i na platou Plase sve složenija situacija jer južni vjetar usmjerava požar prema platou munike.

  Po njegoim riječima, na lokalitetu Komadinovo vrelo jedno čvorište je stavljeno pod kontrolu, a stijenama koje se nadvijaju iznad restorana Komadinovo vrelo, požar dobija na intenzitetu i do njega je nemoguć pristup.

  Aktivan je požar i na području Stupišta i Derana u općii Stolac. Gori trava, visoko i nisko rastinje na nepristupačnom terenu.

  Šef OC CZ Stolac Milenko Vujinović kaže kako požar za sada ne prijeti stanovništvu i stambenim objektima, te da su na terenu pripadnici DVD Stolac i lokalno stanovništvo.

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  DRUGI UPRAVO ČITAJU

  spot_img