Na području HNŽ-a aktivno više požara, za sada ne ugrožava stanovništvo

Na području Hercegovačko-neretvanske županije i dalje su aktivni požari u Mostaru, Čapljini, Jablanica i Stocu, ali vatra za sada nigdje ne ugrožava stanovništvo i stambene objekte, priopćeno je iz Federalnog operativnog centra Civilne zaštite.

Trenutno su aktivni požari u Bogodolu, koji se jutros 08:45 sati ponovo aktivirao, a od 11:55 sati i na lokalitetu Kvanj, dok je na lokacijama Đubrani i Diva Grabovica ponovno aktiviran požar od 12:50 sati. Gori trava, nisko rastinje i šuma. Vatrogasne ekipe su na terenu i za sada, nema ugroženog stanovništva, stambenih i drugih objekata.

U općini Čapljina, požar je i dalje aktivan na lokaciji Budisavina, a gori šuma, trava i nisko rastinje.

Šef službe CZ Jablanica Omer Nezirić ističe da na požarištu iznad Donje Jablanice požar postepeno dobiva na snazi, ali da je i na platou Plase sve složenija situacija jer južni vjetar usmjerava požar prema platou munike.

Po njegoim riječima, na lokalitetu Komadinovo vrelo jedno čvorište je stavljeno pod kontrolu, a stijenama koje se nadvijaju iznad restorana Komadinovo vrelo, požar dobija na intenzitetu i do njega je nemoguć pristup.

Aktivan je požar i na području Stupišta i Derana u općii Stolac. Gori trava, visoko i nisko rastinje na nepristupačnom terenu.

Šef OC CZ Stolac Milenko Vujinović kaže kako požar za sada ne prijeti stanovništvu i stambenim objektima, te da su na terenu pripadnici DVD Stolac i lokalno stanovništvo.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Brano
Brano
Brano zna sve o filmovima i novim serijama. Čest je gost kulturnih događanja u našim gradovima. Najviše voli dobre koncerte i muzičke festivale.

Popularno danas