Na području HNK-a u 56 kontrola, zatečeno 10 neprijavljenih radnika

Porezna uprava Federacije BiH, Kantonalni porezni ured Mostar je 13. i 26. oktobra obavila 56 inspekcijskih kontrola na području Hercegovačko-neretvanskog kantona, a u kojima je otkriveno deset neprijavljenih radnika, zapečaćeno osam objekata te izdana 42 prekršajna naloga.

Osim deset neprijavljenih radnika, inspektori Porezne uprave otkrili su i 19 obveznika koji nisu izdavali fiskalne račune, dva obveznika koji nisu imali instaliran fiskalni uređaj i jedan objekt koji je radio bez odobrenja za rad mjerodavnog organa, priopćeno je iz Porezne uprave FBiH.

Zbog utvrđenih nepravilnosti: zapošljavanje neprijavljenih radnika, neevidentiranje prometa putem fiskalnog uređaja, nepostojanje fiskaliziranog fiskalnog uređaja, rad bez odobrenja, zapečaćeno je osam objekata i izdana su 42 prekršajna naloga s ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu 86.350 maraka.

Ovim kontrolama bili su obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju djelatnost trgovine, ugostiteljstva, djelatnost proizvodnje i prodaje kruha i peciva i ostale uslužne djelatnosti, a kontrole su provedene na području Mostara, Čapljine, Čitluka, Prozora Rame, Konjica i Stoca kako bi se provjerilo poštivanje Zakona o fiskalnim sustavima te zapošljavaju li se radnici na crno.

Porezna uprava nastavit će aktivnosti inspekcijskog nadzora na kontroli zakonitosti poslovanja poreznih obveznika i sprječavanju sive ekonomije i u narednom periodu te poziva porezne obveznike kod kojih su utvrđene nepravilnosti da usklade svoje poslovanje i da poštuju zakone kako se ne bi izlagali sankcijama i nepotrebnim troškovima, stoji u priopćenju.

  U Mostaru, Sarajevu i Tuzli u ponedjeljak počinje nova akademska godina

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Brano
Brano
Brano zna sve o filmovima i novim serijama. Čest je gost kulturnih događanja u našim gradovima. Najviše voli dobre koncerte i muzičke festivale.
spot_img

Popularno danas

Općine i gradovi