More
  VijestiNa području HNK-a u 56 kontrola, zatečeno 10 neprijavljenih radnika

  Na području HNK-a u 56 kontrola, zatečeno 10 neprijavljenih radnika

  Porezna uprava Federacije BiH, Kantonalni porezni ured Mostar je 13. i 26. oktobra obavila 56 inspekcijskih kontrola na području Hercegovačko-neretvanskog kantona, a u kojima je otkriveno deset neprijavljenih radnika, zapečaćeno osam objekata te izdana 42 prekršajna naloga.

  Osim deset neprijavljenih radnika, inspektori Porezne uprave otkrili su i 19 obveznika koji nisu izdavali fiskalne račune, dva obveznika koji nisu imali instaliran fiskalni uređaj i jedan objekt koji je radio bez odobrenja za rad mjerodavnog organa, priopćeno je iz Porezne uprave FBiH.

  Zbog utvrđenih nepravilnosti: zapošljavanje neprijavljenih radnika, neevidentiranje prometa putem fiskalnog uređaja, nepostojanje fiskaliziranog fiskalnog uređaja, rad bez odobrenja, zapečaćeno je osam objekata i izdana su 42 prekršajna naloga s ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu 86.350 maraka.

  Ovim kontrolama bili su obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju djelatnost trgovine, ugostiteljstva, djelatnost proizvodnje i prodaje kruha i peciva i ostale uslužne djelatnosti, a kontrole su provedene na području Mostara, Čapljine, Čitluka, Prozora Rame, Konjica i Stoca kako bi se provjerilo poštivanje Zakona o fiskalnim sustavima te zapošljavaju li se radnici na crno.

  Porezna uprava nastavit će aktivnosti inspekcijskog nadzora na kontroli zakonitosti poslovanja poreznih obveznika i sprječavanju sive ekonomije i u narednom periodu te poziva porezne obveznike kod kojih su utvrđene nepravilnosti da usklade svoje poslovanje i da poštuju zakone kako se ne bi izlagali sankcijama i nepotrebnim troškovima, stoji u priopćenju.

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  DRUGI UPRAVO ČITAJU

  spot_img