More
  VijestiKulturaNa ovogodišnjem MOFF-u najbolja filmska ostvarenja regije (VIDEO)

  Na ovogodišnjem MOFF-u najbolja filmska ostvarenja regije (VIDEO)

  Ovogodišnje, petnaesto izdanje Mostar film festivala – Festivala filmske glume (MOFF) na kojem će biti prikazana najbolja regionalna filmska ostvarenja, bit će otvoreno u četvrtak, 28. listopada, u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosač projekcijom filma “A bili smo vam dobri”, u režiji Branka Schmidta.

  Ostale projekcije natjecateljskog dijela programa bit će prikazane u auto kinu na platou Sajma gospodarstva u Mostaru, izvijestili su na konferenciji za novinare u Mostaru organizatori festivala – Kazališno-filmska udruga Oktavijan.

  Ravnatelj MOFF-a Slaven Knezović, koji je glumi u filmu “A bili smo vam dobri”, kazao je da je riječ o drami čija se radnja događa trideset godina nakon rata.

  – Otvaramo festival filmom “A bili smo vam dobri” u kojem je Kazališno-filmska udruga Oktavijan koproducent. Uradili smo i nekoliko dugometažnih igranih filmova s kojima smo neke od ranijih festivala otvorili, tako da želimo nastaviti tu praksu. Trenutno snimamo još jedan film “Vampir s Miljacke” – istaknuo je Knezović.

  Dodao je kako su za ovogodišnje petodnevno izdanje MOFF-a složili izvrstan program s najboljim filmovima u regiji.

  – Pet naslova imamo iz Srbije, tri iz Hrvatske i po jedan iz Slovenije i Bosne i Hercegovine – kazao je Knezović.

  Neki od filmova natjecateljskog dijela programa koji će se prikazati u terminima od 20 i 22 sata u auto kinu su “Nebesa”, “Lihvar”, “Zastoj”, “Te mračne noći”, “Po tamburi”.

  Dokumentarni i studentski program, kao i program kratkog filma bit će prikazani u velikom amfiteatru Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru 29. listopada i 1. studenoga. Od šest dokumentarnih filmova, dva su dio Festivala posvećenog velikanima domaće i regionalne glazbene scene “Dok ‘n’ ritam”.

  Svoja studentska filmska ostvarenja prikazat će studenti filmskih akademija iz Zagreba, Novog Sada, Cetinja i Sarajeva, a bit će održane i Masterclass radionice.

  Glasnogovornica festivala Monika Ćubela Savić posebno je izdvojila trodnevnu radionicu s glumcem i redateljem Dejanom Aćimovićem, koja će se održati od 29. do 31. listopada, u Hrvatskom narodnom kazalištu Mostar pod nazivom “Gluma pred kamerom”.

  – Uživo će sudjelovati studenti iz Sarajeva, dok će studenti s drugih akademija sudjelovati u online formatu zbog pandemije koronavirusa – kazala je Ćubela Savić.

  Ostale masterclass radionice sa svim studentima, također u online formatu, održat će Branka Bešević Gajić, Anila Gajević i Jasmin Duraković.

  Članovi žirija ove godine su filmska i televizijska redateljica Branka Bešević Gajić, ravnateljica kasting agencije “Zona” Anila Gajević i književnik, književni i filmski kritičar, scenarist i autor dokumentarnih filmova Nedžad Ibrahimović.

  – Naša članica žirija Branka Bešević Gajić imat će na Filozofskom fakultetu SUM premijeru svoga filma “Odluka”. Riječ je o interaktivnoj psihološkoj drami o partnerskom nasilju koja ukazuje na važne probleme u našem društvu – istaknula je Ćubela Savić.

  Također će biti prikazan i kratki crnogorski film “Duga”, Aleksandra Vujovića.

  Cijene ulaznica, detaljan program i raspored projekcija filmova bit će objavljeni sljedećeg tjedna na društvenim mrežama i web stranici Mostar film festivala.

  MOFF će biti zatvoren 1. studenoga kada će biti nagrađeni najbolji muški i ženski glumci Festivala, kao i najbolji debitant.

  Pokrovitelji ovogodišnjeg MOFF-a su Hrvatski narodni sabor, Federalno ministarstvo kulture i sporta, Ministarstvo civilnih poslova BiH, Vlada Hercegovačko-neretvanske županije, Grad Mostar, Mostarski sajam i Fondacija za kinematografiju Sarajevo.

  Medijski pokrovitelji su Federalna novinska agencija, Običan radio, BHRT, Mostarska panorama, Radiotelevizija Herceg Bosne.

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  DRUGI UPRAVO ČITAJU

  spot_img