Naziv ovogodišnje trodnevne konferencije održane u Splitu  je ENTER konferencija – Izazovi u radu s darovitima i visokomotiviranima, koja je ujedno i temelj ideje nastanka Centra izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije.

Konferencija je okupila stručnjake iz Republike Hrvatske i inozemstva s ciljem razmjene znanja i iskustva te unaprjeđenja odgojno-obrazovnog sustava, s naglaskom na rad s potencijalno darovitom i visokomotiviranom učenicima.

Konferenciju je otvorio župan Blaženko Boban, a nazočili su Tomislav Đonlić, pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu i sport Splitsko-dalmatinske županije, Iva Ivanković, državna tajnica Ministarstva znanosti i obrazovanja RH te veliki broj predavača među kojima hrvatski znanstvenik Dragan Primorac i brojni drugi.Najvećoj obrazovnoj konferenciji na ovim prostorima su nazočili ministrica Gordana Nakić, Matilda Barać, Dona Hrga te predstavnici ostalih škola iz Hercegbosanske županije.

Splitsko-dalmatinska županija osnivač je Centra izvrsnosti koji ove školske godine okuplja 3350 učenika, od Dubrovnika do Zadra, uključujući i 39 učenika iz Hercegbosanske županije, s kojima će raditi 675 mentora na devet različitih područja.Naglasak konferencije je na stečenom iskustvu u radu s darovitima i visokomotiviranima te na primjerima dobre prakse u Hrvatskoj i šire – kazao je Ivica Zelić, ravnatelj Centra izvrsnosti SDŽ, kojemu ovom prilikom zahvaljujemo što je Hercegbosansku županiju prepoznao kao partnera, a OŠ „Fra Lovro Karaula“ iz Livna kao primjer dobre prakse u radu s potencijalno darovitim i visokomotiviranim učenicima koji se u ovoj školi uspješno provodi od školske 2021./22. godine. Naime, riječ je o pilot projektu posebnog razrednog odjela s visokomotiviranim i potencijalno darovitim učenicima, jedinstvenog na ovim prostorima, čiju evaluaciju su radili stručnjaci iz Centra izvrsnosti SDŽ. Ovaj hrabar i hvale vrijedan iskorak u obrazovanju izazvao je veliki interes nazočnih, a  predstavila  ga je Dona Hrga, pedagoginja Škole koja je u okviru teme „Inovativne 

na enter konferenciji u splitu oš „fra lovro karaula“ iz livna je predstavila primjer dobre prakse školovanja potencijalno darovitih i visokomotiviranih učenikametode u radu sdarovitima“ predstavila eksperimentalni program posebnih odjela, od načina formiranja odjela, do rada i praćenja rezultata.