Na drugom izdanju ‘Open City Mostar’ više od 40 izvođača iz BiH i regije

Ovogodišnje izdanje festivala Open City Mostar održat će se od 20. srpnja do 4. kolovoza, a u 16 dana trajanja festivala na sedam lokacija u gradu nastupit će više od 40 izvođača iz Mostara, BiH i regije.

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić kazao je kako je prošlogodišnji festival bio organiziran na vrhunskoj razini te zahvalio Europskoj uniji što je i ove godine podržala jedan ovakav događaj.

– Ideja festivala je da on traje sljedećih godina i godina i Grad Mostar će vremenom sve više preuzimati inicijativu. Izuzetno je zahtjevna priča, pogotovo u vremenu u kojem se trenutno nalazimo, i uz sve probleme koje imamo ipak se našlo snage i volje da Mostaru ponudimo jedno fino ljeto – naglasio je Kordić na konferenciji za novinare te zahvalio svima koji su bili uključeni u organizaciju festivala.

Voditelj Ureda za komunikacije i glasnogovornik Ureda za komunikacije Delegacije Europske unije u BiH i Ureda specijalnog predstavnika EU Ferdinand Koenig zahvalio je svima onima koji su, kako je kazao, zajedno s delegacijom Europske unije učinili “da ovo drugu godinu zaredom bude realnost”.

– Od samo početka festival Open City Mostar je zamišljen ne samo kao proslava kulture, nego također i kao nešto što će rušiti barijere, osigurati nove perspektive, potaknuti nove načine razmišljanja, otvoriti dijalog i podržati suradnju među ljudima. Prošle godine preko 15 tisuća posjetitelja svih uzrasta iz različitih sredina uživalo je tijekom tri tjedna u umjetnosti kulture, glazbe, javnih debata, pozorišta i drugih aktivnosti u gradu. Ove godine zajedno s partnerima imamo za cilj da nastavimo i nadogradimo prošlogodišnji uspjeh – kazao je Koenig.

  Herceg: Održivi razvitak turizma jedan je od najbitnijih ciljeva strategije razvitka HNŽ-a

Naglasio je kako festival ove godine nudi različite aktivnosti i događaje među kojima će biti i zanimljiv dječji program.

– Festival će ove godine ojačavati svoju saradnju s drugim festivalima i kulturnim organizacijama iz grada. Naša nada je da će ovo postati godišnji događaj koji će i dalje promovirati ujedinjene vrijednosti kulture i koji će spajati ljude u ovom prekrasnom gradu – poručio je.

Na otvaranju festivala, 20. jula na Hamam stageu nastupit će Mostar Rock School Akademski odjel i SARS, a tokom trajanja festivala posjetitelje će, između ostalih, zabavljati Mostar sevdah reunion, Letu štuku, Ajs Nigrutin, Zoster, Neno Belan, Elemental, Psihomodo Pop, Bolero i mnogi drugi. Dječji program će biti upriličen 24. i 31. srpnja.

Inicijatori organizacije ove manifestacije su Mostar Rock škola i članovi Kluba 27 – Muzičkog centra Pavarotti, a partneri projekta Evropska unija u Bosni i Hercegovini i Grad Mostar.

Objava Na drugom izdanju ‘Open City Mostar’ više od 40 izvođača iz BiH i regije pojavila se prvi puta na Grad Mostar.

www.mostar.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Ivo
Ivohttps://mostarski.info
Ivo je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.
Da li izlazite na izbore u BiH?Da li planirate glasati na predstojećim izborima u Bosni i Hercegovini?

Popularno danas

Opčine i gradovi