back to top

MUP HBŽ održao radionicu pod nazivom ‘Nasilje među djecom putem interneta’

Dana 24., 25., 26., 29. i 30. travnja 2024. godine, u organizaciji MUP-a HBŽ održana je serija interaktivnih radionica i predavanja za učenike osnovnih škola na području grada Livna i općine Tomislavgrad, obuhvaćajući učenike sedmog, osmog i devetog razreda.
.
Tema ovih događanja bila je “Cyberbullying” odnosno Nasilje među djecom putem interneta.
.
Uvod u predavanja obuhvatio je provođenje kviza s učenicima radi procjene razine njihove svijesti o problemu cyberbullyinga.
.
Nakon toga, detaljno je objašnjen pojam nasilja među djecom putem interneta, njegove različite oblike, načini izvršenja, te posljedice koje može imati, kako na žrtve, tako i na nasilnike.
.
Dodatno su učenici educirani o mogućnostima zaštite od cyberbullyinga te o tome kome se mogu obratiti za pomoć.
.
U nastavku predavanja, učenici su upoznati s postupanjem policije u slučajevima koji imaju obilježja kaznenog djela, kao i s pitanjem odgovornosti počinitelja kaznenih djela s obzirom na njihovu dob.
.
Dodatno, istaknute su opasnosti pedofilije putem interneta, uloga mobilnih uređaja i interneta u trgovini ljudima i organima, te opći utjecaj informacijske tehnologije na djecu i društvo.
.
U završnom dijelu radionica, učenici i nastavnici su sudjelovali interaktivno u raspravi o prepoznavanju nasilja te načinima pružanja pomoći žrtvama.
.
Navedene radionice su održali policijski službenici Tima za suzbijanje računalnog kriminaliteta.
.
.
mup hbž održao radionicu pod nazivom ‘nasilje među djecom putem interneta’
.
mup hbž održao radionicu pod nazivom ‘nasilje među djecom putem interneta’
mup hbž održao radionicu pod nazivom ‘nasilje među djecom putem interneta’

relax-portal.info

Popularno danas