Muhamed Pašalić o ostavci Vedrana Bosnića: Svim srcem navijam da se to riješi, da selektor ostane

Nakon ostavki u KS BiH i mogućih razloga za odlazak selektora Vedrana Bosnića, N1 je kontaktirao Muhameda Pašalića, kojeg je generalni sekretar Amer Čolan direktno prozvao za nelojalnost reprezentaciji BiH.

“Jedina stvar koja ima, a koju neko može da zamjeri, ili ne zamjeri.. Selektor Bosnić je dostavio spisak, sa spiska smo izostavili igrača Muhameda Pašalića zbog februarskog ciklusa i neodlaska u Litvaniju, gdje je igrač izjavio da ne želi da ide u Litvaniju i da njemu Bosna i Hercegovina ništa kao država nije dala, i da on nema obavezu da ide u Litvaniju.”, rekao je Čolan.

Pašalić ne negira da je tako nešto izjavio u svlačionici prije odlaska u Litvaniju, ali tvrdi da je njegova izjava izvučena iz konteksta.

“Ja nikada nisam rekao da ne želim da igram za Bosnu i Hercegovinu. Tu sam od 2012. godine, ne znam koliko već nastupa imam, tako da ne bih ulazio u to. Moje riječi su bile ‘Ne želim da idem tamo iz sigurnosnih razloga, a to je bio dogovor sa mojom porodicom, jer je počeo rat’, a u Litvaniji se uvodilo vanredno stanje. Čitali smo te vijesti, ja sam odlučio da ne idem na dopust selektora Bosnića koji je rekao ‘Niko vas ne može natjerati, imate moju punu podršku. Ko se plaši, ko ne želi, slobodno može ostati. Mi nastavljamo sve kako je bilo i to se nikome neće zamjeriti'”.

Pašalić nije siguran da li je Bosnićeva ostavka vezana za odluku saveza da protiv volje selektora izostavi Pašalića sa spiska za naredna okupljanja.

“To treba pitati selektora, on najbolje zna. Nismo detaljno razgovarali. Samo mi je rekao da ima problema i da ću znati kada sve bude gotovo i to je to. Najbolji će vam odgovor on dati”, kaže Pašalić.

Bh. reprezentativac se i dalje nada da se stvari mogu izgladiti, kako sa njim lično, tako i sa selektorom Bosnićem, jer je reprezentacija plasmanom na Eurobasket zaslužila da se na velikoj smotri predstavi u najljepšem svjetlu.

“Ja sam siguran i iskreno se nadam da će se to riješiti. Ja, Muhamed Pašalić, peti deseti? Mi smo nebitni. Bitan je tim, bitna je reprezentacija. Ni jedan pojedinac nije bitniji, nebitno je li to Čolan, Mirza (Teletović op.a), selektor.. niko ne može biti iznad reprezentacije. Svim srcem navijam da se to riješi, da selektor ostane nakon ovih godina da odvede ekipu na Eurobasket. Volio bih da se pređe na vedrije teme o kojima treba da se priča, a to su kvalifikacione utakmice, da momci u miru odrade to, da se u miru ode na pripreme, da svi zdravi dočekamo taj Eurobasket, a ja ću, naravno, kao i svaki put do sada biti uz naš tim i navijati svim srcem”, rekao je za kraj Pašalić.

sport1.oslobodjenje.ba

javno.ba

Popularno danas