More
  VijestiMostarski gradonačelnik najavio da će Zimski grad biti u sklopu Adventa (VIDEO)

  Mostarski gradonačelnik najavio da će Zimski grad biti u sklopu Adventa (VIDEO)

   Gradonačelnik Mostara Mario Kordić izjavio je u četvrtak kako će Zimski grad biti u sklopu Adventa, nakon što je upitan za komentar o promjeni imena Zimski grad u Adventi i njegovom trajanju.

  Naime, na današnjoj sjednici mostarskoga Gradskoga vijeća Nataša Jekić, vijećnica Koalicije za Mostar, postavila je pitanje vezano za ime Advent, odnosno zašto i ove godine ta manifestacija ne nosi naziv Zimski grad.

  Po njezinim riječima, Zimski grad ima simbolično ime u gradu Mostaru jer je to specifičan grad u svemu.

  Smatra kako sama terminologija Zimski grad predstavlja toleranciju i zajedničko slavlje svih praznika u Gradu.

  – Zimski grad će biti u sklopu Adventa na način da ćemo park Zrinjevac osvijetliti dodatnim lampicama kako bi to bila zimska bajka. Na Lenjinovom šetalištu bit će ugostiteljski dio, a u parku rukotvorine i ostalo – komentirao je na konferenciji za medije u pauzi sjednice Gradskoga vijeća gradonačelnik Kordić.

   Kako je kazao, treba prestati s davanjem specifičnih imena za grad.   

  – Jesmo specifičan grad, ali nećemo naprijed ako budemo stalno izmišljali srednju liniju. Postoji samo jedna, a to je da poštujemo ono drugo, drugačije i sve vjerske praznike koje imamo i koji se dočekuju – naglasio je gradonačelnik.

  Dodao je da je ono, što će biti organizirano u Gradu, zbijeno u dva tjedna iz financijskih razloga.

  Ako se iz proračuna Grada Mostara bude financirao projekt Advent, isto tako će se iz proračuna financirati i projekt Kluba Srba koji je posvećen nekom vjerskom prazniku ili projekt Ramazana – komentirao je predsjednik Gradskoga vijeća Salem Marić.

   Na sjednici Gradskoga vijeća usvojeno je Izvješće o izvršenju Proračuna Grada Mostara od 1. siječnja do 30. lipnja 2021. godine. Uz to, po prijedlogu vijećnika Adila Šute, usvojen je i Zaključak kojim se zadužuje gradonačelnik Grada Mostara da s nadležnim odjelima pokrene aktivnosti prema adekvatnom punjenju Proračuna u onom segmentu za što je Grad nadležan.

  Najviše zanimanje vijećnika izazvala je Odluka o komunalnom redu u Gradu Mostara.

  Po riječima mostarskoga gradonačelnika, odluka je generalno dobra ali je problem u načinu primjene i njezinoj provedbi.

  – Jasno je da trenutna komunalna poduzeća nisu baš tehnički spremna provesti tu odluku. Zbog toga se radi na izmjeni uprava, pokušaju iznalaženja financijskih sredstava kako bi pomogli javnim poduzećima da stanu na noge – objasnio je Kordić.    

   Vijećnici će raspravljati i o Odluci o radnom vremenu objekata u kojima pravne i fizičke osobe obavljaju djelatnost na području Grada te Odluci o pristupanju izradi izmjena i dopuna Prostornog plana Općine Mostar u dijelu, a radi budućih investicija u gradu za brza ulaganja i brza zapošljavanja.

  Jedna od točaka najavljenog dnevnog reda je i Izvješće o radu Radne grupe za Regionalnu deponiju “Uborak-Buđevci”.

  Uz to, pred vijećnicima će se naći i Odluka o utvrđivanju javnog interesa izgradnje dalekovoda 110 Kv Mostar 4 (Čule) – Mostar 9 (Buna) po zahtjevu “Elektroprijenosa BiH” a.d. Banja Luka. 

  Pogledajte VIDEO

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  DRUGI UPRAVO ČITAJU

  spot_img