Mostarska zračna luka zabilježila veliki pad prometa

U prvih osam mjeseci ove godine Zračna luka Mostar ostvarila je znatno manji promet u odnosu na isto razdoblje 2019. godine, a najavljeni letovi kompanije Eurowings za Dusseldorf i Stuttgart otkazani su zbog loše popunjenost koju je vjerojatno uzrokovala visoka cijena povratnih karata, rečeno je Feni iz mostarske zračne luke.

U toj su luci u ovoj godini, zaključno s kolovozom, imali ukupno 516 putnika uz 60 operacija, većinom manjih zrakoplova uz par charter letova, dok su u 2019. godini u istom periodu ostvarili 240 operacija s ukupno 21 535 putnika.

Ukupan financijski dio prometa Zračne luke (zračne-avio usluge) zaključno s kolovozom 2021. godine iznosi 68.384,65 maraka.

Kad su u pitanju letovi koje je ta luka najavljivala u ljetnoj sezoni posebno letove Eurowingsa, navode kako je kompanija Eurowings netom prije letova za Dusseldorf, a nešto ranije i za Stuttgart otkazala zračne operacije za navedene lokacije.

– Kao glavni razlog otkazivanja od strane Eurowingsa, navedena je loša popunjenost koju je vjerojatno uzrokovala visoka cijena povratnih karata – rečeno je iz spomenute zračne luke.

 Navode kako planovi Zračne luke Mostar ostaju isti, tj. nadaju se da će u 2022. godini kompanija Eurowings nastaviti s operacijama za Dusseldorf i Stuttgart te možda uvesti i još koju destinaciju.

– Također, imamo naznaka da će još neke niskotarifne kompanije napokon otpočeti operacije s mostarske zračne luke. Pregovori su u tijeku i nadamo se da ćemo vrlo brzo moći izaći u javnost s konkretnim informacijama i planovima za 2022. godinu – zaključuju iz Zračne luke Mostar.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Brano
Brano
Brano zna sve o filmovima i novim serijama. Čest je gost kulturnih događanja u našim gradovima. Najviše voli dobre koncerte i muzičke festivale.

Popularno danas