VijestiMostarka izabrana za ministricu u Vladi Crne Gore

  Mostarka izabrana za ministricu u Vladi Crne Gore

  Skupština Crne Gore u četvrtak je izabrala novu Vladu na čelu s Dritanom Abazovićem.

  Za ministricu kulture i medija izabrana je Maša Vlaović, kao nestranačka osoba, a za ministra obrane Raško Konjević koji su rodom iz Bosne i Hercegovine.

  Vlaović je rođena 1985. godine u Mostaru.

  U 2008. godini diplomirala je na Ekonomskom fakultetu na Univerzitetu Crne Gore, smjer međunarodna ekonomija, 2014. završila je osnovne studije na Fakultetu umjetnosti, Teorija i povijest umjetnosti, Univerzitet Donja Gorica dok je 2015. magistrirala na Fakultetu umjetnosti, smjer teorija i povijest suvremene umjetnosti, Univerzitet Donja Gorica.

  Dobitnica je nagrade Glavnog grada “19 Decembar”, nagrade i stipendije “CANU” za izuzetan uspjeh tijekom studiranja i nagrade Fakulteta umjetnosti za najboljeg studenta. Trenutno je na doktorskim studijama.

  Na Fakultetu umjetnosti angažirana je na predmetima: Povijest umjetnosti baroka i rokokoa, Povijest umjetnosti 18.vijeka i Vizualna umjetnost i novi mediji. Radila je i kao kustosica muzeja.

  Konjević (SDP) je rođen 12. travnja 1979. godine u Zenici. Bio je zastupnik u 26. sazivu Skupštine Crne Gore, a ranije je bio ministar financija u Vladi izbornog povjerenja 2016. godine, ministar unutarnjih poslova 2012 – 2016. godine;  član Odbora za sigurnost i obranu, Odbora za ekonomiju, financije i proračun i Odbora za međunarodne odnose i europske integracije u Skupštini Crne Gore, kao i zajedničkog Odbora crnogorskog i europskog parlamenta (POSP).

  Obavljao je i dužnost predsjednika Skupštine Glavnog grada Podgorica, 2010 – 2011. godine. Na Fakultetu za poslovne studije “Montenegro Business School” bio je suradnik na predmetu Osnovi menadžmenta, 2005 – 2012. godine.

  (www.jabuka.tv | Foto: Vlada Crne Gore)

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  Adna
  Adnahttps://www.tnt.ba
  Adna je mlada multimedijalna novinarka koja radi na medijima TNT Grupacije. Prati vijesti iz Mostara gdje živi i studira.

  DRUGI UPRAVO ČITAJU

  spot_img