Mostar rješava goruća pitanja, evo šta će biti sa ruševinama

Na sjednici Gradskog vijeća u Mostaru u četvrtak je usvojen Zaključak o ruševinama koji je jedan od brojnih gorućih problema u ovome gradu.

Nedavna pogibija vratila je u fokus ovaj problem. Kontaktirali smo većinu vlasnika tih ruševina i najizazovnije u ovom trenutku bit će riješiti imovinske odnose, kazao je mostarski gradonačelnik Mario Kordić.

Dodao je kako postoji veliki broj građana koji polažu pravo na takve objekte, uglavnom kroz stanove, ali ističe kako su spremni ući u aranžman s gradom kako bi se ruševine srušile, a vlasnici na neki način bili obeštećeni.

Da će se ovom problemu ozbiljno pristupiti smatra i predsjednik Gradskog vijeća Salem Marić navodeći da su postavljeni rokovi nadležnim odjelima.

Pored toga, Marić je dodao i da su na sjednici usvojene i izmjene Prostornog plana Grada Mostara čime je omogućen razvoj obnovljivih izvora električne energije.

Gdje je ranije bio omogućen samo jedan vid rada obnovljivih izvora električne energije, kao što su vjetroelektrane, sada na tom području može biti i više njih, ustvrdio je.

Gradsko vijeće dalo je suglasnost i za pokretanje procedure kreditnog zaduženja Grada Mostara kod Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u iznosu do 5 milijuna eura.

Gradonačelnik Kordić kazao je kako će se taj iznos koristiti za prilagođavanje deponije Uborak – Buđevci.

Sanacija košta oko 4,7 milijuna eura. EBRD trenutno analizira naš plan za prilagođavanje koji predviđa sanaciju i krajem godine se nadamo da bi trebali krenuti u sanaciju ovog lokaliteta, naglasio je.

Mnogo problema nakupilo se proteklih godina, ističe Kordić navodeći kako ih treba rješavati redom i po prioritetima.

Spomenuo je i aktualni problem naziva ulica za koji je kazao kako će i to “doći na red”.

Stvar je isključivo u prioritetima. Ne možemo sve teme otvoriti jer ćemo se zapetljati u moru problema i onda će Gradska uprava ispasti troma, lijena i neučinkovita. Deset gorućih tema trenutno je otvoreno. I taj će problem doći na red, istaknuo je mostarski gradonačelnik, prenosi Fena.

Na sjednici se također raspravljalo o naplati mostarskog parkinga koja je počela prije deset dana.

Unatoč kritikama određenog dijela građana i vijećnika, Kordić je kazao kako je ova odluka bila dobra te da je ona najbolji način reguliranja reda u gradu.

Uz to, mišljenja je da cijene naplate nisu visoke, no nije isključio mogućnost reguliranja cijene nakon nekoliko mjeseci ukoliko za tim bude potrebe. (Fena)

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Ivo
Ivohttps://mostarski.info
Ivo je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.

Popularno danas