back to top

MOSTAR: Od konca travnja zračne linije za Rim, Veronu, Bari i München

MOSTAR, 17. siječnja (FENA) – Krajem travnja ove godine iz Mostara bit će uspostavljene zračne linije za Rim, Veronu, Bari i München, potvrđeno je u srijedu potpisivanjem Ugovora između Grada Mostara, Sky Alpsa i Zračne luke Mostar i Ugovora između HIFA Oil – Sky Alpsa. (Foto FENA/Mario Obrdalj)

Koncem travnja ove godine, iz Mostara će bit uspostavljene zračne linije za Rim, Veronu, Bari i München, rečeno je u srijedu prilikom sklapanja Ugovora kojeg su potpisali Grad Mostar, Sky Alps i Zračna luka Mostar te Ugovora između HIFA Oil – Sky Alpsa. Mostarski gradonačelnik Mario Kordić ocijenio je ugovore značajnim, kako za grad, tako i za regiju.

 – Na projektu Zračne luke Mostar radimo zadnje tri godine i to je bilo jako izazovno. Siguran sam da ne bismo uspjeli da se sve razine vlasti nisu uključile te im zahvaljujem u svoje i u ime Gradske uprave. U ovoj godini očekujemo više od 40 tisuća putnika u Hercegovini. Kako je u strategiji Grada Mostara turizam, ovaj projekt će puno značiti jer se ta grana ne može razvijati bez ozbiljne povezanosti s ostatkom svijeta. U tom kontekstu, ovo je i prilika i odgovornost. Sada je na turističkim djelatnicima i svima nama u Gradskoj upravi ‘zasukati’ rukave i iskoristiti ovu priliku da taj rad kapitaliziramo, naveo je gradonačelnik Kordić. I generalni direktor za zrakoplovstvo Sky Alps Alex Spinato drži da ovaj Ugovor predstavlja priliku za povećanje broja turista za Mostar i za cijelu regiju.

mostar: od konca travnja zračne linije za rim, veronu, bari i münchen
MOSTAR: Od konca travnja zračne linije za Rim, Veronu, Bari i München

– Mislim da će ovo biti uspješna i plodonosna suradnja za sljedećih pet-šest godina, dodao je.

Direktor Zračne luke Mostar Marko Đuzel podsjetio je da od proljeća, uz ove četiri zračne linije, idu i prethodno dogovorene linije za Beograd i Zagreb. Prema njegovim riječima, malo se koja zračna luka može pohvaliti takvim uspjehom. Đuzel je napomenuo i da je, za sada, dogovoren ljetni red letenja, dok će zimski ovisiti o zahtjevima. Cijene će biti formirane narednih dana.dnevni.ba

Popularno danas