Mostar obilježava Dan planete Zemlje akcijom čišćenja i pošumljavanja

Dan planete Zemlje obilježava se 22. travnja svake godine u cilju podizanja svijesti svjetske populacije o problemima vezanim za globalno onečišćenje okoliša, ali i pronalaska najboljih rješenja za njegovu zaštitu.

Iako je ideja obilježavanja Dana planete Zemlje prvi put predstavljena 1969. godine, službeno se obilježava od 1992. godine kada je na Konferenciji Ujedinjenih naroda (UN) o okolišu i razvoju u Rio de Janeiru usklađen dugoročni program za promoviranje održivog razvoja. Danas se taj dan obilježava u 190 zemalja svijeta, uz značajan angažman udruženja za zaštitu okoliša i prirode.

Tema Dana planete Zemlje 2022. godine je “Investiraj u našu Planetu” i fokusira se na posljedice klimatskih promjena na Planeti koje svi već osjećaju, kao i na napore koji se ulažu u svijetu u cilju njihovog ublažavanja.

Akcijama čišćenja i pošumljavanja u sedam gradova Bosne i Hercegovine članice “Zelene mreže BiH” obilježavaju Dan planete Zemlje u partnerstvu i uz financijsku podršku Razvojnog programa Ujedinjenih naroda u BiH (UNDP BiH) i Veleposlanstva Italije u Sarajevu.

Više od 350 mladih sudjelovat će u akcijama čišćenja i pošumljavanja u Mostaru, Bijeljini, Kladnju, Bihaću, Čitluku, Konjicu i Varešu. Ove godine, mladi aktivisti će se angažirati u očuvanju okoliša i zaštiti prirode akcijama čišćenja i sadnje drveća.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Adin
Adin
Adin je geek manijak. Donosi vam najnovije it vijesti i savjete. Zna sve o mobitelima, laptopima, tabletima. Koje aplikacije ne trebate, bez kojih ne možete. Voli putovati, dobro jesti i piti, pa često piše o mjestima koje trebate posjetiti.

Popularno danas