More
  VijestiMostar / Konferencija 'Obrazovanje odraslih za potrebe BiH tržišta rada'

  Mostar / Konferencija ‘Obrazovanje odraslih za potrebe BiH tržišta rada’

  “Obrazovanje odraslih za potrebe BiH tržišta rada” naziv je konferencije koja će se održati u utorak, 29. lipnja, u mostarskom Hotelu Mostar.

  Fondacija Helvetas BIH Moja Budućnost (FHMB), zajedno s Federalnim zavodom za zapošljavanje te gospodarskim komorama Kantona Sarajevo, Zeničko-dobojskog kantona, Tuzlanskog kantona, implementira projekt “Izgradnja standarda kvaliteta u obrazovanju odraslih” koji ima za cilj da kroz obuku odraslih za deficitarna zanimanja izgradi kapacitete komorskog sistema za obrazovanje odraslih osoba za potrebe tržišta rada, i pružanje nove usluge kompanijama članicama.

  Na konferenciji će biti i prezentirani dosadašnji rezultati projekta, od istraživanja potreba tržišta rada i pripreme novih programa obuke, odnosno standarda u obuci odraslih.

  Imajući u vidu da je obrazovanje odraslih zakonski regulirano na razinu FBiH, odnosno na razini Republike Srpske, u okviru projekta je pripremljena i “Analiza oblika, organizacije i pravnih aspekata obrazovanja odraslih u Kantonu Sarajevu, Zeničko-dobojskom kantonu, Tuzlanskom kantonu i Republici Srpskoj”.

  Glavni nalazi Analize će biti prezentirani na konferenciji, što se prije svega odnosi na sličnosti i razlike u uvjetima za registriranje centara za obuku, akreditiranju programa, formalnim i neformalnim programima obuke, ali u ulozi komorskog sustava u obrazovanju odraslih.

  Konferencija će pružiti i priliku za diskusiju i donošenje zaključaka od relevantnih aktera u segmentu obrazovanja, priopćili su organizatori.

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  DRUGI UPRAVO ČITAJU

  spot_img