Mostar i Virovitica ovjekovječili prijateljstvo, na potpisivanju sporazuma Plenković i Nikšić

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić i gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin potpisali su danas na 24. Međunarodnom sajmu gospodarstva sporazum o prijateljstvu i suradnji dvaju gradova kojim će se unaprijediti prijateljski odnosi, te razmjenjivati informacije i iskustva u područjima gospodarstva, kulture, obrazovanja, znanosti i istraživanja, IT tehnologije, turizma, pitanja mladih, zdravstva i socijalne politike, javne službe, zaštite i očuvanja kulturnog naslijeđa, zaštite prirodnog okoliša, sporta i drugih područja od međusobnog interesa.

Potpisivanju sporazuma prisustvovali su predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, premijer FBiH Nermin Nikšić, župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović i njegov zamjenik Marijo Klement, te savjetnik za promociju Gospodarske komore FBiH Dario Planinić.

Inicijativu za potpisivanje sporazuma o suradnji pokrenuli su gospodarstvenici dvaju gradova koji surađuju dugi niz godina. Naime, Virovitica kao i Mostar ima Gospodarski sajam na kojemu se sklapaju nova partnerstva.

„Naši gospodarstvenici su mi dali jasan signal kako je sajam u Virovitici hvalevrijedna manifestacija. Jasno su poručili kako trebamo biti partneri i danas smo to ovjekovječili. Bosna i Hercegovina se približava članstvu u Europskoj uniji i tu ćemo sigurno biti aktivni u privlačenju novca iz europskih fondova. Grad Virovitica ima veliko iskustvo u tom dijelu koje će nam sigurno biti od velike koristi“, poručio je gradonačelnik Mostara dr. Mario Kordić.

mostar i virovitica ovjekovječili prijateljstvo, na potpisivanju sporazuma plenković i nikšić

Grad Virovitica i Virovitičko-podravska županija su među najboljima u Hrvatskoj kada se govori o privlačenju novca iz europskih fondova.

„Svoja iskustva i znanja želimo prenijeti Gradu Mostaru i cijeloj Bosni i Hercegovini. Imamo jedinstvenu priliku da pokretanjem gospodarstva i otvaranjem kvalitetnih radnih mjesta stvorimo uvjete za ostanak ljudi na rodnim ognjištima, te povratak onih koji su otišli. Kao gradonačelnici surađivat ćemo na svim poljima, ali gospodarska suradnja je najvažnija. Mi možemo dosta toga naučiti od Grada Mostara, a Virovitica također ima neke svoje prednosti koje može podijeliti“, poručio je gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin.

 

www.mostar.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Brano
Brano
Brano zna sve o filmovima i novim serijama. Čest je gost kulturnih događanja u našim gradovima. Najviše voli dobre koncerte i muzičke festivale.

Popularno danas