Mostar i Karsiyaka partneri u projektu energetske učinkovitosti obnove javnih objekata

Na današnjem sastanku naglašena je važnost suradnje i razmjene iskustava u ovom projektu, te najavljena nova radionica u Karsiyaki.

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić danas se, u četvrtak, u Gradskoj vijećnici sastao sa zamjenicom gradonačelnika Karsiyake Saadet Çağlın, predstavnicima međunarodne organizacije Peterom Schilkenom i Ianom Turnerom, te Iljom Drmačom sa Energetskog instituta Hrvoje Požar iz Zagreba.

Povodom njihovog dolaska u Mostaru je održana i radionica na temu energetske učinkovitosti obnove javnih objekata koja se organizira u okviru Europskog Interreg MED projekta Učinkovite zgrade.

Grad Mostar je prepoznat kao uspješan partner u provedbi projekta Interreg MED IMPULSE i kao takav, nakon prijave koncem 2020. godine na javni poziv od strane Interreg MED Eficient Buldings, odabran je između mnogo prijavljenih gradova za nastavak projektnih aktivnosti. Odabrano je šest gradova i to za prijenos dobrih rezultata provedenih projekata Interreg MED na druge gradove.

Grad partner Grada Mostara je Grad Karsiyaka iz Turske, a koordinator projekta je Energy Citis. U ime Grada Mostara imenovan je tim u sastavu Darko Knezović, kao voditelj projektnog tima, IMPULSE, te Ana Zelenika kao članica projektnog tima IMPULSE.

Na današnjem sastanku naglašena je važnost suradnje i razmjene iskustava u ovom projektu, te najavljena nova radionica u Karsiyaki.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Adin
Adin
Adin je geek manijak. Donosi vam najnovije it vijesti i savjete. Zna sve o mobitelima, laptopima, tabletima. Koje aplikacije ne trebate, bez kojih ne možete. Voli putovati, dobro jesti i piti, pa često piše o mjestima koje trebate posjetiti.

Popularno danas