back to top

MONOP: Izuzetno i ugodno Mini odmorište „Naše ognjište“ Ploča na Ramskom jezeru

Ramsko jezero svake godine sve više privlači posjetitelja. Tu se nađe ribara, kampera, onih koji žele zaploviti i uživati o cjelokupnom okruženju ili  dođu  oni kojima je potreban mir. Naravno, tu su obitelji, prijatelji i ekipe što traže ugodan odmor i druženje.  U posljednje vrijeme na Ramskom jezeru izgrađeni su i pripremljeni objekti za prenoćište, plovidbu te ugostiteljski objekti.

Naša foto patrola ovih dana je posjetila jednu zanimljivu lokaciju uz Ramsko jezeru u vrijeme pred ove praznike kada se intenzivno radilo na uređenju odmorišta i postavljanju pečenjare.

Prije 5-6 godina mještani naselja Ploča na Ramskom jezeru pokrenuli su akciju za izgradnju ugodnog odmorišta. Ishodili su potrebne suglasnosti od Elektroprivrede HZ HB da mogu koristiti obalu Ramskog jezera kako bi priredili mjesto za izlete i okupljanja.

monop: izuzetno i ugodno mini odmorište „naše ognjište“ ploča na ramskom jezeru

Kako reče Žarko Pločkinić, jedan od inicijatora izgradnje odmorišta ideja se rodila iz potrebe za okupljanjem mještana. Kroz poduzete aktivnosti ideja se širila i prostor je postao sve uređeniji. Tako na odmorištu MONOP posjetitelji mogu koristiti roštiljnicu, šetnicu, stolove, ljuljačke, malo i veliko nogometno igralište. Dovedena je voda, izgrađen WC te doveden asfaltni put do ulaza u odmorište.

„Do sada je bilo više od 200 različitih podupiratelja koji su sudjelovali u izgradnji na bilo koji način, radovima i donacijama od deset maraka pa naviše. Najviše je pomogla općina Prozor-Rama koja nam je osigurala strojeve za rad i asfaltirala pristupni put do MNOP-a“, kazao je Žarko.

Više detalja o MONOP-u možete poslušati i pogledati u video prilogu:

MONOP je dobio naziv od početnih slova “Mini Odmorište Naše Ognjište Ploča”. Ovaj prekrasni poluotok jednostavno mami da se osjeti mir, ljepota Rame i Ramskog jezera, uživa s obitelji ili ekipom.

Odmorište je otvoreno za sve uz prethodno dogovor s mještanima Ploče koji su izgradili i uredili odmorište te za sve one koji će za sobom ostaviti ovo mjesto urednim i čistim. Tko jednom dođe ponovno će se vratiti.

Za sve informacije i dogovore na raspolaganju su: Žarko Pločkinjić 063383022, Zoran Uložnik 063414807, Ivan Ino Sičaja 063279092, Dane Uložnik 063-587724 , Slavko Čuljak 063438730, Ante Sičaja 063587724.

 

monop: izuzetno i ugodno mini odmorište „naše ognjište“ ploča na ramskom jezeru monop: izuzetno i ugodno mini odmorište „naše ognjište“ ploča na ramskom jezeru monop: izuzetno i ugodno mini odmorište „naše ognjište“ ploča na ramskom jezeru monop: izuzetno i ugodno mini odmorište „naše ognjište“ ploča na ramskom jezeru monop: izuzetno i ugodno mini odmorište „naše ognjište“ ploča na ramskom jezeru monop: izuzetno i ugodno mini odmorište „naše ognjište“ ploča na ramskom jezeru monop: izuzetno i ugodno mini odmorište „naše ognjište“ ploča na ramskom jezeru monop: izuzetno i ugodno mini odmorište „naše ognjište“ ploča na ramskom jezeru monop: izuzetno i ugodno mini odmorište „naše ognjište“ ploča na ramskom jezeru monop: izuzetno i ugodno mini odmorište „naše ognjište“ ploča na ramskom jezeru monop: izuzetno i ugodno mini odmorište „naše ognjište“ ploča na ramskom jezeru monop: izuzetno i ugodno mini odmorište „naše ognjište“ ploča na ramskom jezeru monop: izuzetno i ugodno mini odmorište „naše ognjište“ ploča na ramskom jezeru monop: izuzetno i ugodno mini odmorište „naše ognjište“ ploča na ramskom jezeru monop: izuzetno i ugodno mini odmorište „naše ognjište“ ploča na ramskom jezeru monop: izuzetno i ugodno mini odmorište „naše ognjište“ ploča na ramskom jezeru

Sviđa Vam se članak? Podijelite ga!ramski-vjesnik.ba

Popularno danas