back to top

Mladić iz Bihaća najavio masakr u školi, slučaj preuzima FUP

Stravično ubojstvo počinjeno u srijedu u beogradskoj osnovnoj školi, a koje je izvršio 13-godišnji učenik K.K., usmrtivši pritom osmero svojih školskih kolega i zaštitara škole,potreslo je cijelu regiju. Dan poslije, i Bosnom i Hercegovinom je odjeknula šokantna vijest da je mladić iz Bihaća na društvenih mrežama objavio status u kojem prijeti počiniti sličan scenarij kao u Beogradu.

Riječ je o bivšem učenikm Mješovite srednje škole Bihać, koji je objavio sljedeće: “Onaj dječak što je ubio osmero djece je kraljina za mene! Onakvo što i ja spremam već duže vrijeme za ekonomsku školu u Bihaću. Bit će nezapamćen masakr u Bihaću, to vam se kunem životom! Kad ste me znali svi osuđivati i izbjegavati, zbog toga će da bude teror”, objavio je mladić pomenute škole putem društvenih mreža.

Tim se povodom odmah oglasila i Mješovita srednja škola koja je izvijestilasve svoje učenike i njihove roditelje da, zbog situacije koja je nastala zbog objave njezina bivšeg učenika Z.A., nema potrebe za panikom.

-Nadležna tijela su uredno i pravodobno izviještena te su reagirala sukladno svojim ovlastima, poručeno je u priopćenju.

Nakon preliminarnih istražnih radnji i postupaka, o slučaju se očitovala i Uprava policije USŽ-a, iz koje je službeno potvrđeno da su poduzete sve radnje u okviru njihove nadležnosti te je u cijeli slučaj uključen i postupajući tužitelj Županijskog tužiteljstva.

-Policijski službenici su reagirali nakon nekoliko prijava građana, ali i uposlenika Mješovite srednje škole u Bihaću, zbog prijeteće poruke na društvenoj mreži instagram. Postupajući tužitelj je odlučio da slučaj preuzmu službenici Federalne uprave policije (FUP) obzirom da je jedan roditelj osobe koja je objavila prijeteću poruku zaposlen upravo u Policijskoj upravi USŽ-a. Sve daljnje radnje provodit će nadležno Županijsko tužiteljstvo USŽ-a, odnosno pripadnici FUP-a, izjavio je v.d. komesara Policije USŽ-a Jusuf Mešić, koji je potvrdio i da je osoba koja je objavila prijetnju odranije poznata upravo zbog prijetećih i uznemirujućih poruka na društvenim mrežama, zbog čega su u listopadu 2022. protiv nje provele istražne radnje u okviru policijskih nadležnosti.

<strong>Mladić iz Bihaća najavio masakr u školi, slučaj preuzima FUP</strong> Dnevni.ba.

dnevni.ba

Popularno danas